Petter Northug (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)
Petter Northug (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)

Northug satser klassisk

Til helga skal Petter Northug bevise at han også kan gå fort i klassisk.

Etter å ha gjort rent bord i de franske alper, satser den norske verdenscuplederen på å vise seg fram på 15 kilometer klassisk i Davos til helga.

- Det har vært litt fram og tilbake, men i og med at han leder verdenscupen, så mener vi at det er rett å prøve han på klassisk også, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik, til TV 2 Sporten.

Dobbel dose
Etter en rolig treningsøkt i La Clusaz i morgentimene, er langrennsgutta på vei over fjellet til sveitsiske Davos.

- Det er praktfulle forhold her. Helt perfekt, forteller Djupvik, som også har forventinger til Nordthug i sprinten.

- Så lenge han er med i toppen i verdenscupen, er et bare bra med konkurransetrening i forhold til Tour de Ski også.

Northug leder verdenscupen suverent, og har også innkassert nærmere 200 000 kroner i pengepremier så langt i sesongen.

Vraket på nytt
Veteranen Jens Arne Svartedal ble på nytt vraket i uttaket til en klassisk 15 kilometer i verdenscupen. Men denne gangen skyldes det i stor grad sykdom.

Svartedal gikk ikke helgens norgescuprenn på Gålå på grunn av magetrøbbel, og var derfor sjanseløs til å komme med på laget. Mandag trente han styrke på toppidrettssenteret.

- Ingen overraskelse at jeg ikke er med. Jeg hadde ikke hatt noe å gjøre i det rennet uansett. Nå får jeg først bli frisk, så får vi komme sterkere tilbake, sier Svartedal til TV 2 Sporten.

Heller ikke landslagsløperen, Roger Aa Djupvik, ble funnet god nok til troppen. Til tross for at han gjorde et skapelig sykdomscomeback, med fjerdeplass i norgescupen.

- Han er på gang, men har nok best av å bygge seg opp hjemme i Norge etter sykdommen, sier bror og trener, Morten Aa Djupvik.

PS! Øystein «Pølsa» Pettersen og Børre Næss sesongdebuterer etter skade og sykdom i verdenscupen på skøytesprinten i Davos.