Andreas Klöden  (Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS)
Andreas Klöden (Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS)

- Jeg kjører for Lance

Andreas Klöden har ingen problemer med å spille andrefiolin i Astana.

Klöden var i mange år hjelperytter for Jan Ullrich i Telekom. Nå skal han hjelpe Lance Armstrong og Alberto Contador til suksess i Giroen, Tour de France og Vueltaen.

- Hvis man jobber med de beste så blir man god selv. Kanskje jeg får sykle for mine egne sjanser i neste års Tour de France. Jeg har ingen problemer med å sykle for Lance i stedet for Jan. De er forskjellige, men det har jeg ingen problemer med, sier Klöden.

Astana er spekket med kapteinsemner, og Klöden får neppe muligheter til å kjøre for sine egne sjanser med det aller første. Karer som Lance Armstrong, Alberto Contador og Levi Leipheimer står per dags dato foran ham i køen. I mellomtiden prøver tyskeren å lære mest mulig av de andre sykkelstjernene på laget.

- Jeg kjenner ikke Lance så godt som Levi og Alberto, men han virker vennlig. Lance er veldig, veldig profesjonell. Det ser jeg på trening, forteller Klöden.

Han tror alle de andre lagene har et mål om å slå Astana neste år.

- Vi har alle de beste rytterne. Alles øyne vil være rettet mot oss, sier Klöden.

Foruten Klöden vasser Astana i gode hjelperyttere. Jaroslav Popovitsj, Haimar Zubeldia og José Luis Ribiera vil i likhet med Klöden hjelpe Armstrong opp de franske, spanske og italienske fjellene.