Randi Gustad  (Foto: TV 2/)
Randi Gustad (Foto: TV 2/)

- Solid førsteoppstilling

Randi Gustad tror Marit Breivik vil benytte seg av færre spillere i mellomspillet.

Den tidligere landslagsstreken tror Marit Breivik er ferdig med å eksperimentere med lagoppstillingene. Hun mener landslagssjefen gjør lurt i å satse på færre spillere.

- Når det spisser seg til så bruker Marit færre spillere, og jeg tror nok vi faller tilbake til det 6-0-forsvaret Norge er kjent for. Får vi satt kontringsspiller så er det resepten, sier Gustad.

- Slurver i forsvar
Frode Kyvåg har ikke latt seg imponere av det Norge har vist så langt dette mesterskapet.

- Jeg må si at jeg er litt betenkt i forhold til deler av spillet. Vi slurver i forsvar, og jeg savner en Else-Marthe Sørlie i midtforsvaret. Vi er ikke blitt spesielt flinkere fremme i det etablerte angrepsspillet. Seinest i går prøvde vi oss i 4-2, med to strekspillere. Vi så ut som hodeløse høns, sier Kyvåg.

Gustad velger å se kampene fra en annen vinkel.

- Jeg er nok mer positiv. De 12-3 på de første minuttene i går med førsteoppstillingen viser solide saker. Vi har fått igang mange, så kan man alltid sette fingeren på deler av spillet, sier den tidligere Nordstrand-spilleren.

Kan gå videre med tap
Kyvåg mener likevel at alt ligger til rette for norsk EM-semifinale.

- Jeg mener vi er i mellomrunden i den desidert sterkeste puljen. Romania, Danmark og Ungarn er sterkere enn det tyskerne, russerne og til dels svenskene er. Samtidig har jeg vanskeligheter med å se at vi får store problemer. Vi kan tape mot Romania hvis vi slår Danmark og Ungarn, og likevel være i en semifinale, sier Kyvåg.