Frode Scheie, bent svele og carsten skjelbreid  (Foto: TV 2/)
Frode Scheie, bent svele og carsten skjelbreid (Foto: TV 2/)

- Vi har gode muligheter

TV 2s håndballeksperter tror på norsk avansement fra mellomspillet.

Etter at Danmark spilte uavgjort mot Ungarn er det Norge og Romania som sitter i førersetet før mellomrunden kastes i igang tirsdag.

TV 2s håndballeksperter er optimistiske på de norske jentenes vegne.

- Jeg synes det passer oss greit at det ble uavgjort mellom Danmark og Ungarn. Det gjør at kampen om semifinaleplassene er helt åpen. Romania antok vi på forhånd at skulle være et sterkt lag. Det har de vist i tre kamper, sier Scheie.

- Vi får en fin stigning. Vi møter danskene på tirsdag, Ungarn på onsdag og så avslutter vi mot Romania. Vi skal ha gode muligheter til å komme oss til semifinalen. Hvis Romania slår Spania kan vi være klare før den siste kampen mot Romania, sier Bent Svele.

Scheie advarer mot danskene, og han mener det blir vanskeligere å slå dem nå enn i Møbelringen Cup.

Les: Møter danskene igjen

- Danskene er et lag man alltid må regne med. De har fått med rutinerte spillere som Fruelund, de har Mortensen i mål og Pylick på benken. De har nok blitt litt bedre enn de var i Møbelringen Cup, sier Scheie.

- Hvis vi får igang målvaktspillet og hvis vi får satt forsvarsspillet vårt så skal danskene få trøbbel, sier Svele.

Han tror Norge har mer kruut på lager enn de andre lagene i mellomspillgruppen.

- Vi var ikke skjerpet til Spania-kampen. Mot Ukraina løper vi dem i stykker, og Portugal-kampen ble ikke noe annet en en treningsøkt. Norge har hvilt seg gjennom gruppespillet, mens de andre lagene har spilt jevne og tette kamper, sier Svele.

Se hva Ungarns keeper Katalin Palinger tror om mellomspillet:

278358