INNEBANDY
VM 2008
Tsjekkia
Norge   Sveits
Norges spiller nummer 15, Morten Olsen  (Foto: Henning Rugsveen/Innebandy.no)
INNEBANDY VM 2008 Tsjekkia Norge Sveits Norges spiller nummer 15, Morten Olsen (Foto: Henning Rugsveen/Innebandy.no)

Tap for innebandygutta

Sveits ble for sterke i nøkkelkampen.

VM i innebandy pågår i disse dager i Tsjekkia. Etter en overbevisende 7-3-seier i gårsdagens kamp mot Danmark, gikk de norske gutta på en smell mot Sveits i kveldens kamp. Etter å ha hengt bra med i to perioder raknet det i den tredje. Til slutt vant sveitserne 9-6.

Kollapset i tredje
Norge tok ledelsen allerede etter fem minutter i kampen, men Sveits slo tilbake og sikret 2-2 ved første pause. Foran tredje periode sto det 5-5. Deretter falt det hele sammen. Sveits økte til 9-5 før Norge fikk sitt trøstemål fem minutter før slutt ved Thomas Stræte.

– Vi spiller veldig bra i to perioder, men så gjør vi en del dumme feil innimellom, spesielt i starten av tredje periode. I tillegg sitter vi for mye utvist, det straffer seg i internasjonale kamper, sier Ketil Kronberg ifølge innebandy.no.

Norge pådro seg hele fem 2-minutters utvisninger i kampen. Det straffet Sveits knallhardt med to scoringer i overtall.

Sveits står nå med to seire av to mulige etter å ha slått Estland i går. Dermed må Norge trolig vinne begge sine to siste kamper for å ha håp om avansement. Veien til semifinalen kan med andre ord bli knalltøff for Norge som har Estland og innebandystormakten Finland igjen på programmet.

Går for femteplass
Nå sikter landslagsledelsen seg inn på spill om femteplassen i turneringen. Da må det først bli seier mot Estland i morgendagens oppgjør.

– Det blir den viktigste kampen vår i VM hittil. Det er i den kampen vi nå kan sikre oss tredjeplassen i gruppa, og spille om femteplass. Sjansene til å slå Finland og gå til semifinale er vel egentlig lik null, sier landslagssjef Johnny Petersen.

Sverigeproffene var dominerende for Norge i kampen mot Sveits. Landslagskaptein Ketil Kronberg (Dalen) bidro med to scoringer og en assist, mens rekkekamerat Thomas Stræte (Umeå) scoret ett og serverte en assist.

Norge har tre femteplasser i de fire siste VM-sluttspillene. Sist mesterskap ble det en noe skuffende sjuendeplass.

Se oversikt over gruppen her

Se Norges kamper live på arrangørens nettsider (eksterne lenker).