Froch Pascal (Foto: Nick Potts)
Froch Pascal (Foto: Nick Potts)

Britene på banen igjen

Carl Froch gjenoppretter britisk tilstedeværelse i super-mellomvektseliten.

Bare få måneder etter at walisiske Joe Calzaghe offisielt meldte overgang til lett-tungvektklassen (79,5 kilo) har Storbritannia allerede en ny mann på plass blant eliten i super-mellomvekt (76,3 kilo).

Les også: - Calzaghe frigjør tittelbelte

Sterkt inntog
Lørdag utmerket engelske Carl Froch (31) seg som en av klassens beste og mest spennende navn da han utbokset kanadiske Jean Pascal (26) i en nervepirrende og publikumsvennlig duell i Nottingham.

Froch-Pascal2 (Foto: Nick Potts, © NP KAJ**TOK**)
Froch-Pascal2 (Foto: Nick Potts, © NP KAJ**TOK**)

- Det er slike kamper publikum vil se. To boksere som går rett på hverandre og gir alt til siste sekund, sier tidligere fjærvektsmester Barry McGuigan, som fungerte som ekspertkommentator for britisk TV under kampen.

Froch fikk tilkjent en poengseier med siffer lydende 116-112, 117-111 og 118-110 (henholdsvis 8-4, 9-3 og 8-2 i runder) etter tolv runder og stakk dermed av med WBC-tittelen som Calzaghe etterlot seg i sommer.

Holder fortet
31-åringen opprettholder dermed en britisk tilstedeværelse i verdenstoppen som har vært kontinuerlig siden begynnelsen av 1990-tallet, da store navn som Nigel Benn og Chris Eubank var blant hovedpersonene i vektklassen.

Froch skal etter planen nå forsvare sitt nye belte mot amerikanske Jermain Taylor i løpet av våren 2009.