(Foto: SCOTT HEPPELL/AP)
(Foto: SCOTT HEPPELL/AP)

Kommuniserte kun gjennom sms

Flere pikante detaljer om Roy Keanes Sunderland-regime kommer til overflaten.

Ukens store samtaleemne i Premier League er definitivt Roy Keanes plutselige avgang som Sunderland-manager.

Lørdag gikk styreformannen i Sunderlands eierselskap - Per-Magnus Andersson - ut i svenske Fotboldskanalen og fortalte at bildet av den rolige og avbalanserte manageren Keane ikke stemte med virkeligheten.

- Som spiller hadde han innstillingen ”feller du meg, så sparker så jeg deg ned, så får vi se hvem som står når kampen er slutt.” Slik er han som trener også, sa Andersson, og konkluderte med at Keane var altfor ustabil.

Snakket sammen gjennom sekretær
Tidligere er det blitt kjent at oppsigelsen fra Keane kom på en tekstmelding. Nå viser det seg at det var ikke bare oppsigelsen som ble formidlet over mobilnettet.

I dag skriver velrennomerte Sunday Times' sjefsskribent David Walsh at Keane aldri kommuninserte direkte med klubbformann Niall Quinn på en annen måte enn gjennom tekstmeldinger.

Quinn og Keane spilte på det irske landslaget sammen i en årrekke. Men de ble uvenner da Quinn støttet daværende landslagstrener Mick McCarthy i den opprivende konflikten som endte med at Roy Keane ble sendt hjem fra fotball-VM i Japan og Korea i 2002.

Mens Quinn syntes Keanes legendariske 10-minutters utskjelling av McCarthy under VM-oppladningen i Japan var fullstendig upassende, beskrev Keane Quinn som en "muppet" og en "feiging" etter at han støttet den daværende Irland-sjefen.

- Le? Jeg er er en Premier League-manager

Etter gjenforeningen i Sunderland har duoen fremstått samstemte og forsonte, men ifølge The Sunday Times har forholdet i kulissene hele tiden vært iskaldt.

Les også: Senket Sunderland på overtid

- Hvis kommunikasjonen via tekstmeldinger ikke fungerte, brukte de klubbsekretæren Margaret Byrne som mellomperson. Hun klarte dette på en imponerende måte, siden hun var godt likt av begge to, skriver Walsh.

Uønsket på bussen og i garderoben
Selv om Quinn er formann og fungerte som manager frem til han la inn årene og hentet Keane etter en miserabel sesongstart i 2006, bannlyst Keane ham i Sunderlands garderobe og i spillebussen.

Sunday Times skriver at Quinn aldri ble den mentoren og samtalepartnere Keane kunne trengt. Den ferske managere ble dermed en isolert ledertype. For han hadde heller ikke spesielt god kjemi med spillertroppen.

Keane likte ikke utviklingen. Han reagerte for eksempel på at spillerne hans brukte hansker, luer og til og med skjerf på treningen. Fenomenenet med musikk i ørepropper under treningen, var han heller ikke spesielt begeistret for.

En dag skal en i klubben spurt Keane om han noensinne lo. Her er svaret han ga:

- Le? Jeg er er en Premier League-manager.