Pacman De La Hoya (Foto: Ethan Miller, © rm)
Pacman De La Hoya (Foto: Ethan Miller, © rm)

Megamatch ble mismatch

Manny Pacquiao knuste bokselegenden Oscar De La Hoya.

All tvil om hvem som er proffboksingens konge ble feid til side da Manny «Pacman» Pacquiao (29) rundjulte pengemaskinen Oscar De La Hoya (35) i Las Vegas søndag morgen norsk tid.

Mismatch
Det som skeptikere mente ville bli en mismatch på grunn størrelsesforskjellen mellom de to bokserne ble nettopp det, men med motsatt resultat enn det som var ventet.

Pacman-De La Hoya3 (Foto: Eric Jamison, © EJ MA**NY**)
Pacman-De La Hoya3 (Foto: Eric Jamison, © EJ MA**NY**)

Den tidligere verdensmesteren fra Los Angeles - som har vært sportens største stjerne siden midten av 1990-tallet - stilte til kamp med fordel i høyde, rekkevidde og slagkraft, men hadde likevel ingenting å svare med da den mindre men lynraske Paquiao satte maskineriet sitt i sving.

Kombinasjonene, fotarbeidet og tempoet som den filippinske folkehelten bød på gjorde at De La Hoya rett og slett ble utklasset i hver eneste runde.

Etter åtte runder innså den forslåtte legenden at løpet var kjørt og valgte å spare seg for en mulig knockout ved bli sittende i ringhjørnet sitt.

- Jeg traff ham med mange slag i de siste rundene. Jeg tror ikke han ville ha holdt tolv runder, uttalte Pacquiao etter kampen.

«Legende-dreperen»
Seieren over De La Hoya er den siste i lang rekke imponerende oppvisninger fra Pacquiao, og forsterker filippinerens status som verdens beste proffbokser i dag.

Pacman-De La Hoya2 (Foto: R. MARSH STARKS, © RMS/DY)
Pacman-De La Hoya2 (Foto: R. MARSH STARKS, © RMS/DY)

29-åringen hadde knapt fylt sytten år da proffdebuterte med en matchvekt på 48,1 kilo i 1995.

Siden har han klatret vektklassene og høstet titler på bekostning av flere legendariske navn.

Ingen tittel lå i potten under helgens kamp mot De La Hoya, som var Pacquiaos debut i weltervektklassen (66,8 kilo).

Ny gullgruve i sikte?
I tillegg til å være en boksesportens beste utøver er Pacquiao nå også i ferd med å bli en av dens rikeste.

Pacquiao vs. De La Hoya ligger nemlig an til å bli en av boksehistoriens største økonomiske gullgruver - flere tror at kampen vil ha omsatt for nærmere en milliard norske kroner innen alle tallene kommer på bordet.

Men selv om den store vinneren er sikret en utbetaling på minst 77 millioner norske kroner, er det likevel beskjedent i forhold til De La Hoya kan vente seg.

Som kampens store trekkplaster kan den tidligere verdensmesteren nemlig regne med å på en lønnslipp med et beløp lydende ca. 210 millioner kroner.

Flere i proffbransjen ønsker nå å se Pacquiao ta steget ned til lett-weltervektklassen (63,6 kilo) og utfordre britiske Ricky Hatton om VM-tittelen i London.

En slik kamp vil med all sannsynlighet sikre mesterbokseren minst 50 millioner nye kroner på kontoen.

Folkefest (Foto: Aaron Favila)
Folkefest (Foto: Aaron Favila)