Michael Owen  (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)
Michael Owen (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)

Owen skylder på turbulensen

Michael Owen peker på all turbulensen i Newcastle når han forklarer hvorfor han ikke har skrevet ny kontrakt.

Newcastle - Stoke 2-2

Michael Owen scoret to mål mot Stoke lørdag og er oppe i seks scoringer til nå i sesongen. Kontrakten hans går ut ved sesongslutt, og Owen vet fint lite om hvor lenge han blir i Newcastle.

- Klubben har vel viktigere ting å tenke på en min kontrakt - eller kontraktene til Steven Harper, Shola Amoebi, Mark Viduka og Nicky Butt. Det er en del av oss uten kontrakt. De har ikke tatt runden og snakket med spillerne. Det har vært mye turbulens og jeg antar at vi er havnet nede på listen, sier han til BBC.

28-åringen - som er blitt koblet til eks-klubben Liverpool den siste tiden - var i forhandlinger om ny Newcastle-kontrakt da Kevin Keegan gikk av som manager i september. Like etter la eier Mike Ashley klubben ut for salg. Tre måneder senere står Newcastle uten både permanent manager og nye eiere.

Nå vet ikke den unge veteranen hva som skjer fremover.

- Vi hadde noen møter tidligere i sesongen, og alt så bra ut. Men så forsvant manageren samt de i styret som vi forhandlet med. Forhandlingene er ikke tatt opp igjen etter det, sier Owen, og understreker.

- For at dette ikke skal bli forvrengt atter en gang, det er ikke jeg som vraker Newcastle.

Lagkapteinen er fornøyd med Joe Kinnears inntreden som midlertidig manager.

- Vi er vanskelige å slå. Vi har spilt mye uavgjort, og klarer vi å vinne de kampene, er vi på rett vei, sier han.