Danmark (Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS)
Danmark (Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS)

Danmark møter Norge

Danmark er klar for mellomrunden etter uavgjort mot Ungarn.

Ungarn - Danmark 26-26:

Jan Pytlick og de danskene spillerne jublet etter 26-26 mot Ungarn i Skopje fredag kveld.

- Det er en enorm lettelse. Det er altså det samme ungarske laget som var veldig nær en plass i OL-finalen i sommer, sier landslagssjef Pytlick til dansk TV 2 etter slaget mot Ungarn.

For det ble en tøff batalje der begge lag hadde muligheten til å stikke av med seieren. Ungarn ledet på det meste med tre mål i første omgang, men ved pause stod det 17-16 til magyarene.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst.

Danmark ga aldri opp
Utover i andre omgang satte Jan Pytlick frimerke på den ungarske stjernespilleren Anita Görbicz. Det hemmet det offensive spillet til Ungarn. Karin Mortensen vartet opp med noen viktige redninger og fremover på banen tok Rikke Skov ansvar. Sju minutter før slutt skjøt kaptein Skov danskene opp i ledelse 24-23. Fem minutter senere hadde Danmark muligheten til å gå opp til 26-24, men rotet bort ballen og Barbara Balogh, som knapt hadde vært på banen, utlignet til 25-25.

Samme spiller sørget for 26-25 til Ungarn kort tid etter. Ett minutt før slutt var Balogh i fokus igjen, men denne gangen fordi hun rev ned linjespiller Lene Lund Nielsen. Straffe til Danmark. 19 år gamle Lærke Møller var iskald og satte ballen kontant bak den ungarske målvakten Katalin Palinger.

Møter Norge i Ohrid
Ungarn fikk det siste angrepet i kampen, men klarte ikke å bryte gjennom et dansk forsvar som jobbet som om de hadde djevelen i hælene. Kampen endte uavgjort 26-26. Anita Görbicz kampens store spiller med 10 mål. Toppscorer for Danmark ble Rikke Skov med seks fulltreffere.

Dermed er Danmark videre fra gruppa A sammen med Romania før de to siste kampene i gruppespillet. Om det blir Ungarn eller Frankrike som slår følge til Ohrid, for blant annet å møte Norge i mellomrunden, avgjøres i skjebnekampen mellom de to lagene i Skopje på søndag.

Romania vant 30-25 mot Frankrike fredag. Det vil si at Frankrike må vinne mot Ungarn for å gå videre, mens sistnevnte vil klare seg med uavgjort. Vinner Frankrike er Danmark garantert å ta med seg minst to poeng inn i mellomrunden.

Danmark-Romania ser du på TV 2 Zebra søndag kl. 21.00.