Erlend Hanstveit  (Foto: TV 2/)
Erlend Hanstveit (Foto: TV 2/)

Her er Strachans Hanstveit-plan

Celtic-manageren trenger en uke på å bestemme seg.

Tirsdag avslørte TV 2 Sporten at Erlend Hanstveit er reist til Glasgow for å trene med storklubben Celtic.

I dag snakket Gordon Strachan for første gang om besøket fra Bergen.

- Han har vært her i to dager og skal være her en stund til. Når han er ferdig, vet vi hva vi skal gjøre. Inntil det, er det vel ikke så mye å si, sa Celtic-manageren på dagens pressekonferanse.

Celtic har vunnet tolv strake ligakamper siden Old Firm-tapet for Rangers i slutten av august og Strachan ble ikke overraskende kåret til månedens manager.

I Europa er suksessen uteblitt. Etter forrige ukes tap for Aalborg i Mesterligaen, får ikke de grønnhvite engang spille UEFA-cup etter nyttår.

Trenger ny back
Gordon Strachan har lenge sett etter en ny venstreback. Hanstveit kan gå gratis for Brann og har en uke på seg til å overbevise den tidligere Southampton- og Coventry-manageren om at han kan forsterke laget.

Ifølge Hanstveits rådgiver Jens Steffensen, er 27-åringen attraktiv i Hellas, England og Tyskland. Det er ikke mer enn et år siden Wolwerhampton prøvde å sikre seg Branns visekaptein. Overgangen strandet da Sportsklubben krevde mer enn de 5,5 millionene Championship-klubben var villig til å betale.

Hanstveit har vært i utlandet flere ganger tidligere. Han sa nei til Manchester United allerede som tenåring. I januar 2006 var han også på et prøvespill hos den daværende Mesterliga-klubben Werden Bremen.

Onsdag spiller Hanstveit testkamp for Celtic. Siden prøvespillet ble kjent, har en rekke skotske og norsk spillere gått ut anbefalt Celtic og signere Hansteveit.

- En god avtale
Robbie Winters sier for eksempel dette til den skotske avisen Daily Record.

- Erlend er en virkelig talentfull back som kan løpe opp og ned langs venstresiden hele dagen. Han har alt som skal til for å slå an i den skotske Premier League, og hvis Skottland kan få ham gratis, tror jeg det vil være en skikkelig god avtale. Erlend nyter stor respekt i Brann etter ti år der. Han er en stille kar i garderoben, men han holder ingenting igjen hvis du får ham sint. Jeg gjorde det noen ganger, og da nølte han ikke med å sparke igjen,