SENSASJONEN FORTSETTER I KVELD? Åpenbaringen Vedad Ibsevic og tidligere Lyn helt Chinedu «Edu» Obasi Ogbuke møter mektige Bayern i kveld.
SENSASJONEN FORTSETTER I KVELD? Åpenbaringen Vedad Ibsevic og tidligere Lyn helt Chinedu «Edu» Obasi Ogbuke møter mektige Bayern i kveld.
LIVSFARLIG DUO: Vedad Ibisevic og Edu har funnet tonen i Hoffenheim. (Foto: Daniel Roland/AP)
LIVSFARLIG DUO: Vedad Ibisevic og Edu har funnet tonen i Hoffenheim. (Foto: Daniel Roland/AP)

- Vi kunne solgt 150.000 billetter

Enorm interesse rundt oppgjøret mellom Bayern og Hoffenheim.

Nyopprykkede TSG Hoffenheim har sendt sjokkbølger gjennom fotballeuropa med sin triumfferd i Bundesliga så langt denne sesongen.

Les den utrolige historien om Hoffenheims ferd gjennom divisjonssystemet:
- Eventyret Hoffenheim

Enorm etterspørsel
Etter 15 kamper troner den nyopprykkede klubben på toppen av 1. Bundesliga med 34 poeng, 3 poeng foran serietoer Bayern Munchen. I kveld er det duket for lagets hittil største styrkeprøve: toppoppgjør mot Bayern på mektige Allianz Arena.

Interessen rundt kampen har vært formidabel. Kampen ble utsolgt på rekordtid og Bayern-administrasjonen var til slutt tvunget til å gå ut med en pressemelding der de henstilte frustrerte supportere om å slutte og mase om billetter.

Les også: Ribery furter etter Gullballen-utdeling

Bilettansvarlig i Bayern, Oliver Meßthaler uttalte tidligere i uken at klubben trolig kunne solgt over 150 000 billetter til kampen. Allianz Arena rommer imidlertid «bare» 69 000 seter.

«Der Kaizer» skråsikker på seier
Den siste uken har vært preget av psykologiske uttalelser i pressen. Hoffenheims trener Ralf Ragnick melder om et heltent bortelag som slettes ikke frykter fjorårets tyske seriemester.

- Lagmoralen er på et historisk høyt nivå, sier han ifølge goal.de.

Bayern-back Philip Lahm og klubbens frittalende president Franz Beckenbauer har begge gått ut i pressen og garantert hjemmeseier.

Klubbens trener Jürgen Klinsmann er noe mer forsiktig i sine uttalelser.

Lagmoralen er på et historisk høyt nivå

- Vi har stor respekt for Hoffenheim og jeg skal gjerne gi dem skryt for det de har fått til, men vårt mål er å klatre til topps på tabellen snart, sier den tidligere tyske landslagstreneren.

Les også:
- Rekdal tror på Bayern

Bayern vil klatre forbi Hoffenheim på bedre målforskjell dersom de vinner med fire mål eller mer i kveldens kamp.

Småskadet Edu
Den tidligere Lyn-spissen «Edu» har vært en ubetinget suksess etter overgangen til tysk fotball. Den nigerianske spissen var med på å skyte Hoffenheim til opprykk i fjorårssesongen. Tysk presse rapporterer at spissen er småskadet og at det derfor er usikkert om han kan spille kveldens kamp.

Så langt i Bundesliga har han scoret seks mål, men havner likevel i skyggen sammenlignet med spissmakker og toppscoreren i Bundesliga Vedad Ibsevic. Den bosniske 24-åringen har puttet utrolige 17 mål på 15 seriekamper.

Også eks-Odd-spiller Pelle Nilsson spiller for Hoffenheim. Den svenske midtstopperen har imidlertid slitt med skader denne sesongen. Svensken får neppe muligheten til å bryne seg på formspillerne i Bayern, Franc Ribéry og Luca Toni.

Klokken 20.30 blåses oppgjøret mellom fotballtysklands «David og Goliat» i gang.

Følg oppgjøret i TV 2 Sportens LIVESENTER fra kl. 20.30