Vegar Landaas
Vegar Landaas

Norsk 19-åring til Monaco

Mandalskameratenes Vegar Landaas er på vei til Monaco.

Vegar Landaas (19) er for mange et ubeskrevet blad i norsk fotball.

Midtbanespilleren fra Mandalskameratene har denne uken vært på prøvespill hos den franske klubben Monaco.

Imponerte på prøvespill
Der har han imponert og spillerens agent Stig Lillejord ble fredag bedt om å komme ned for å starte samtaler om en overgang.

På telefon fra Frankrike forteller Lillejord at de er i ferd med å kikke nærmere på et totalopplegg for det unge talentet.

- De har god erfaring med norske spillere. John Arne Riise har på en måte brøytet vei med sin tidligere suksess i klubben, sier Lillejord til TV 2 Sporten.

Riise dro til Monaco som 16-åring i 1998. Tre år senere, ble han solgt til Liverpool.

- I tillegg er de på generelt grunnlag flinke til å legge ting til rette for unge spillere. Vi har nok et lite stykke igjen til en kontakt underskrives, men de er oppriktig interessert, fortsetter agenten.

En overgang vil bety kjærkomne penger i en bunnskrapt klubbkasse på Sørlandet. Lillejord vil ikke kommentere økonomien, men mener det er en fjær i hatten og et bevis på at det er fullt mulig å drive sunn talentutvikling selv i mindre klubber.

- Rett og rimelig
At det kan bety en solid inntekt til MK ser han på som «rett og rimelig».

- De har fostret opp et flott talent og skal selvfølgelig ha igjen for det arbeidet de har lagt ned sammen med spilleren. Flere norske klubber har henvendt seg til MK vedrørende Landaas som nå ser ut til å havne i Monaco. Det er et stort steg for en spiller som har gått gradene i Marnadal på Sørlandet, konstaterer Lillejord.