Morgan Andersen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Morgan Andersen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Lyn saksøker Morgan

Lyn bøtelegges og varsler søksmål mot Morgan Andersen. - Rart, sier den tidligere Lyn-direktøren.

Mikel-saken fortsetter å skape bølger i Lyn.

Nå er klubben ilagt en bot på 250 000 kroner av NFFs Doms– og sanskjonsutvalg, som følge av at Morgan Andersen ble dømt i straffesaken som var reist mot ham.

Her kan du lese pressemeldingen fra NFF: Lyn ilegges bot

Lyn sier på sin hjemmeside at de nå vil vurdere å anke dommen. Klubben velger også å umiddelbart gå til rettslige skritt mot Morgan Andersen for å kreve beløpet tilbakebetalt.

- Vi har fått denne boten basert på det Morgan Andersen har gjort. Vi føler derfor plikt overfor klubben og supporterne at han må stå til ansvar for det. Vi er ikke mistenkt, siktet eller dømt for noe i denne saken, det er det han som er, sier Lyn-direktør Erik Langerud til TV 2 Sporten.

Morgan Andersen ble dømt for dokumentfalsk og falsk anmeldelse i Mikel-saken. Han anket på stedet, men han har senere trukket anken. Han jobber nå i Stjernen hockey.

Lyn inngikk nylig forlik med Chelsea i Mikel-saken. Chelsea krevde opprinnelig 170 millioner kroner av Lyn, men klubbene er nå blitt enige om en løsning.

Andersen: - Lyn har tjent 100 mill.
- Jeg har ikke sett hva som konkret står i vedtaket fra NFF, og må få sette meg inn i innholdet før jeg kan kommentere saken, sier Morgan Andersen til TV 2.

Som likevel kommer med følgende kraftsalve:

- Lyn har selv sagt at de har tjent og brukt 100 millioner kroner på Mikel og Edu, og dette er avtaler og penger som jeg har skaffet klubben. Da synes jeg det er rart at det skal kreve meg for 250.000 kroner nå, sier Andersen.

- Jeg lar meg ikke styre av hva han mener om dette, sier Langerud, som tror Lyn vil vinne frem med kravet mot Morgan Andersen.

- Definitivt. Hvis ikke ville vi aldri tatt dette steget. Egentlig er vi lei av rettssaler, men vi gjøre dette fordi vi mener at det ikke er riktig at klubben - som er uskyldig i denne saken - skal sitte igjen med et krav på 250.000 kroner.