Isabel Blanco i aksjon i håndballkampen i EM mellom Norge og Spania i Biljanini Izvori hallen i Ohrid (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Isabel Blanco i aksjon i håndballkampen i EM mellom Norge og Spania i Biljanini Izvori hallen i Ohrid (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Ny spanskeflause for Norge

Spania viste igjen at de har et godt grep på Norge.

Norge-Spania 21-21

Ohrid/Bergen (TV 2 Sporten): Spania torpederte Norge i VM i 2003. I EM laget de trøbbel igjen. Fra start av var spanjolene aggressive og kontante mot et norsk lag som ikke fungerte.

Etter seks minutter ledet spanjolene 4-1. Da tok Marit Breivik grep. Kristine Lunde kom inn og Linn-Kristin Riegelhuth ble flyttet ut på kanten.

Les også: Raste mot dommerne

Det resulterte i fire mål fra Riegelhuth, samt at keeper Katrine Lune Haraldsen vartet opp med storspill og reddet tre straffer. Til pause var Norge i ledelsen med 9-7.

Se blogger, sammendrag og reportasjer fra EM her.

Kontringsspillet, som Norge dominerte med i Møbelringen Cup, var bortimot fraværende – mye takket være godt spansk duellspill. Det tok 19 minutter før det første kontringsmålet kom.

Etter hvilen fortsatte Spania å bite fra seg. Seks minutter ut i omgangen sto det 10-10. Norge fikk en tremålsledelse midt i omgangen. Den ledelsen holdt nesten helt inn.

Mot slutten raknet det i undertall. Først fikk Marta Mangue redusere til 21-20 etter det som skulle vært en angrepsfeil, så førte en feilpasning fra Karoline Dyhre Breivang til utligning 21-21 - og slik holdt stillingen seg kampen ut.

Her finner du statistikk fra Norges gruppe i EM.

Det er ingen tvil om at uavgjortresultatet var et hardt slag for Norge, som er storfavoritter i mesterskapet.

- Jeg tror Norge er litt redde, sier Spanias stjernespiller Marta Mangue til TV 2 Sporten før kampen.

Se innslag med henne her:

277670

Se Randi Gustad og Frode Kyvåg snakke om sine EM-forventninger her:

277742