Erik Hoftun 140 (Foto: TV 2/)
Erik Hoftun 140 (Foto: TV 2/)

Tror på flom av gratis spillere

Rosenborgs sportslige leder, Erik Hoftun, tror norske klubber vil gi bort spillere som er dyre i drift og som ikke er fast på laget.

København (TV 2 Sporten): Tirsdag skrev Bergens Tidende at Hassan El Fakiri fristilles fra kontrakten med Brann og at bergenserne lar spilleren gå gratis selv om han er under kontrakt.

Rosenborgs Erik Hoftun tror det blir flere slike tilfeller i tiden som kommer.

- Sparer på kort sikt
- For norske klubber handler det om å spare lønnsutgifter. Løsningen er å gi bort spillere og flere av sportsdirektørene jeg har snakket med har varslet at de vil gjøre det, sier Hoftun til TV 2 Sporten

- Hvordan vil dette slå ut rent sportslig og i driften i klubbene?

- Du sparer jo penger på kort sikt, spørsmålet er jo om du får erstattet dyre spillere med kvalitet for en rimeligere penge. Men handlefriheten i norsk fotball er ikke veldig stor, sier Hoftun.

Selv om trønderne har bedre økonomisk utgangspunkt enn mange av sine konkurrenter, merker også Hoftun at det ikke er like enkelt å få penger til spillerkjøp.

Merker nedgangstidene
- Vi merker det godt også hos oss at det er tøffere og trangere tider. Vi kommer ikke til å kjøpe mange nye spillere når overgangsvinduet åpner i januar, sier Hoftun.

- Merkes det godt at pengene ikke sitter like løst som de gjorde en periode?

- Ja, det gjør det. På sikt vil dette få innvirkning på lønnsnivået i norsk fotball. Nå har det vært en periode der lønningene har økt voldsomt, nå vil det stabilisere seg og mest sannsynlig vil lønningene gå ned også, sier Hoftun til TV 2 Sporten.