Erik Hamren  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Erik Hamren (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

- En fin turnering

Rosenborgs uefacuphøst går ikke inn i historiebøkene som noen höydare. Allikevel mener trener Erik Hamrén at det har vært en fin turnering.

To tap, en uavgjort og 0–7. Det er tallenes krystallklare tale men Erik Hamrén fortviler ikke. Han mener norsk fotball lever i beste velgående og at Rosenborg har lært mye denne høsten.

- Har Uefacupen vært et mareritt for Rosenborg?

- Nei, det har den ikke vært. Først og fremst skal vi huske på hvordan vi kvalifiserte oss. Vi slo ut Breda som ligger i toppen i Nederland, Brøndby som topper tabellen i Danmark og vi spilte uavgjort mot Brugge, som leder den belgiske serien. Snakket om at norsk fotball er så dårlig kjøper jeg ikke, sier Hamrén til TV 2 Sporten.

Verdifullt for de unge
Selv om det i gruppespillet har vært mager uttelling vil ikke Hamrén svartmale situasjonen.

- Om du ser på prestasjonene mot St. Etienne borte og seksti minutter hjemme mot Valencia så var det godkjent. Spillere som ikke har spilt mye i Europa har fått verdifull matching. Jeg mener det har vært en fin turnering, sier treneren.

Ting tar tid
Rosenborg er milevis unna det sportslige nivået de hadde i storhetstiden. Akkurat nå er det få som tror at den gamle kjempen får like stor slagkraft som den hadde. Hamrén derimot tror det er mulig.

- Klubben har ressurser og kvalitet. Sportslig sett er vi ikke der vi skal være men vi jobber med det. Ambisjonen er at vi skal tilbake og det tror jeg at vi klarer, selv om det vil ta litt tid, sier Hamrén.