Lunde Haraldsen  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Lunde Haraldsen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Skadesjokk for Lunde

Norges kaptein Kristine Lunde måtte forlate onsdagens trening med store smerter.

Se Norge - Spania på TV 2 kl. 1915

Ohrid/Bergen (TV 2 Sporten): Lunde fikk umiddelbart behandling av Norges fysioterapeut. Bakspilleren skadet seg i en duell med Linn Sulland. Sulland taklet Lunde i det sørlendingen skulle avfyre et skudd.

Viborg-proffen har også tidligere slitt med en skade i skulderen. Lunde gikk glipp av fjorårets VM på grunn av en skade i den samme skulderen som hun nå sliter med. Lunde brukte over ett år på å bli frisk i skulderen.

Det er uvisst om 28-åringen kan spille kveldens kamp mot Spania.

- Det er sårt og ømt. Nå får vi ise ned, og så får vi vente noen timer ved tanke på kampen i kveld. Det er ikke en langvarig skade slik jeg ser det, sier fysioterapeut Jan Henning Løken.

Se intervju med Løken og Marit Breivik i videovinduet under:

277762

Marit Breivik satser på at Lunde blir klar til i kveld.

- Jeg har ikke tatt noen avgjørelse om kampen i kveld. Foreløpig er hun blant de som spiller, sier Breivik til TV 2 Sporten.

Det er nå avgjort at Lunde skal varme opp til kampen for å teste skulderen. Linn Sulland varmer også opp. Hun stepper inn i troppen dersom Lunde ikke kan spille.

- Jeg er optimist og tror jeg kan spille, sier Lunde til TV 2 Sporten.

Lunde ble nylig utnevnt til kaptein for de norske jentene. Hun debuterte i mesterskapssammenheng i 2001 og har fått med seg EM-triumfene i 2006 og 2008.