Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Tippeligakamper kun på nett

Fem søndagskamper forsvinner fra TV'en.
Fornøyd med løsningen? Si din mening!

De er de fem kampene som går klokken 18.00 på søndagene som flyttes fra betal-TV til internett.

Blir fotball bedre på nett, eller er TV det beste? Si din mening under saken!

På nett vil kampene sendes her på tv2sporten.no, VG Nett, nettavisene i Media Norge-samarbeidet, og Polariskonsernets adressa.no og htg-avisene i Nord-Norge, skriver NFF i en pressemelding.

- Vi tror at denne løsningen er den beste løsningen økonomisk og strategisk for norsk fotball. For oss har det vært viktig å nå ut til flest mulig med norsk fotball, og det tror jeg vi klarer med denne modellen, sier Nils Røine, administrerende direktør i Norsk Toppfotball til TV 2 Sporten.

Røine er ikke redd at færre vil følge de fem kampene i hovedrunden når kampene går på web i stedet for på TV.

- Det er langt flere brukere på nettet enn på TV 2 SPORT, så vi mener det skal være mulig å nå ut til like mange. Det har også vært et mål for oss å nå ut til nye grupper, og tror at det med denne løsningen vil være enklere å nå unge seere, sier Røine.

- Negativt for norsk fotball
Redaktør for TV 2 Sporten, Bjørn Taalesen, synes det er synd at NFF har sagt nei til å sende de fem kampene på TV 2 SPORT.

- TV 2 skal fortsatt sende og kommentere alle kampene. Jeg mener dette først og fremst er et nederlag for norsk fotball, og at dette på kort sikt vil virke negativt på interessen for norsk fotball. Jeg tror oppmerksomheten blir mindre, og at færre vil se produktet. Det er mange som foretrekker å se en fotballkamp TV fremfor en PC-skjerm. Dessuten er det et spørsmål om nettet er stort nok til å tåle trafikken, sier Taalesen.

- Hvilke konsekvenser for dette for TV 2 SPORT?

- Det betyr at vi mangler et produkt som vi har levd godt på, men kanalen blir ikke lagt ned. Vi ser oss om etter andre rettigheter som kan være like interessante som norsk Tippeliga.

- Hvilke rettigheter er aktuelle?

- Det ønsker jeg ikke å si noe om nå, men vi har for eksempel sikret oss to mesterligakamper per runde fra 2009.

Lyse frasier seg rettigheter
Lyse/Altibox frasier seg med løsningen som er valgt rettigheter.

- Fotball Media ønsker av hensyn til fotballen og klubbene distribusjonsløsninger som totalt sett gir bredere fotballdekning på flere plattformer. Lyse frasier seg derfor rettighetene vi hadde i henhold til intensjonsavtalen. Vi fastholder det vi har sagt tidligere om at fotball er for hele folket, og er tilfreds med at også Fotball Media er opptatt av nettopp det hensynet, sier Lyses telekomdirektør Eirik Gundegjerde i en pressemelding fra NFF.

Nils Røine opplyser til TV 2 Sporten at økonomien i fotballavtalen blir i samme størrelsesorden som den rammen som ble presentert i sommer.

Slik sendes Tippeliga-fotballen fra 2009-sesongen.

  • Søndagskampen i Tippeligaen kl 20, og Fotballmagasinet søndag kveld, sendes på TV 2.
  • Resten av søndagskampene i Tippeligaen sendes på ulike Internettplattformer og IP-TV av VG, Media Norge, Adresseavisen og Lyse/Altibox.
  • NRK sender lørdagskampen i Tippeligaen, Adeccoligaen, og NM for kvinner og menn.
  • TV 2 Zebra sender mandagskampen i Tippeligaen.
  • TV 2 sender landskampene.
  • TV 2 sender Toppserien for kvinner.
  • NRK sender norsk fotball på radio.