David Nielsen  (Foto: Lien., Kyrre/SCANPIX)
David Nielsen (Foto: Lien., Kyrre/SCANPIX)

Nielsen slipper straff

Tidligere Strømsgodset-spiller David Nielsen slipper straff fra Det danske fotballforbundet (DBU).

DBUs disiplinærutvalg opplyser tirsdag at de har besluttet å ikke straffe Nielsen.

Les også: Ingenting å utsette på Nielsen
Les også: Gikk på banen for å tape
Les også: Nielsen frykter for karrieren

I sin bok «Sorte Svin» forteller Nielsen at han som Aalborg-spiller gikk på banen for å tape mot FC København. DBU har nå gransket saken, men Nielsen slipper unna straff fordi saken er foreldet.

- David Nielsens uttalelser i boken og på TV er et uttrykk for umodenhet og nok alene med hensikt å skaffe seg mest mulig medieoppmerksomhet. Uten tvil er nivået av den art at de setter fotballen i et dårlig lys, heter det i en uttalelse fra DBU.

- Rent juridisk står vi imidlertid overfor noen uttalelser som i forhold til dispilinær behandling vurderes som foreldet. Så for å ikke bruke unødvendige ressurser på en mann som ikke fortjener særlig mer oppmerksomhet vil vi ikke belaste vår system med sanksjoner mot ham, som mot formodning kan avvises i en ankesak, konstaterer fotballforbundet i Danmark.

Men DBU anser seg ikke ferdig med saken. Fotballforbundet har sendt saken videre i DBU-systemet. Nå er saken videresendt DBUs etiske utvalg, som har de samme sanksjonsmulighetene som disiplinærutvalget.