vålerenga (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
vålerenga (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Fristende VIF-odds

VIF får tillit i kveldens prestisjekamp mot Storhamar.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 02. desember, frist kl. 18.25:
9 Storhamar - Vålerenga B 2,15
29 Stoke - Derby H 1,60

Totalodds: 3,44

Tar med poengene hjem til Oslo
Get-liga. Storhamar ligger midt på tabellen med 10-7-6. Sist ledet de borte mot Sparta, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng. De er klart best hjemme på Hamar, hvor de står med tre strake gevinster. Landslagsbacken Lars Løkken Østli fortsatt er skadet. VIF vant sist greit hjemme mot Comet, og tok dermed over serieledelsen. De har vist stabilt godt spill i lang tid nå, og står med knallsterke 11-1-1 på de 13 siste kampene. VIF er klassen bedre enn Storhamar i år, og vant 2-1 her tidligere i sesongen. Vi tror mest på gullfavoritten fra Oslo også denne gangen, og oddsen tåler sammenligning.

Reduserte gjester
Carling Cup. Kvartfinale, ingen retur- eller omkamp. Stoke måtte nøye seg med poengdeling mot Hull lørdag, etter å ha vunnet de fire foregående på hjemmebane. Grei skuring mot Rotherham i fjerde runde av denne turneringen, videre på straffer mot et reservepreget Reading før det. Manager Pulis må klare seg uten en skadet Kitson (a) og ”cuptied” Tonge (m). Sjefen varsler ellers at det ikke blir snakk om å hvile spillere, slik han har gjort de foregående rundene. Kun Simonsen inn for Sørensen i målet.

Derby har gått videre mot League One-motstand de to siste rundene. 15. plass i Championship er under forventningene til forrige sesongs Premiership-jumbo. 2-3-5 på fremmed gress er mye av grunnen. Sliter med sentrale fravær i forsvaret, Leacock, Albrechtsen og Davis er stadig uaktuelle med skader. I tillegg er leiesoldatene Barazite (m) og Varney (a) utilgjengelige i Carling Cup.

Stoke er nok like sultne på en Wembley-finale som Midlands-rival Derby. Vi prøver et spill på Stoke i dag også, men ingen store innsatser på denne turneringen.

Vurdert av Ole Bratseth og Magnus Wattne