BONUSFEST: Camilla Herrem og de norske jentene får 110 000 kroner hver dersom det blir EM gull. (Foto: Henning Bagger/SCANPIX)
BONUSFEST: Camilla Herrem og de norske jentene får 110 000 kroner hver dersom det blir EM gull. (Foto: Henning Bagger/SCANPIX)

Knuser svenskenes EM-bonus

De norske håndballjentene får 110 000 kroner hver ved EM-gull. Svenskene får under halvparten.

Se Sverige - Hviterussland på TV 2 Zebra fra klokken 1815.

Etter det Aftonbladet erfarer vil de svenske håndballjentene sitte igjen med 50 000 kroner hver ved EM-gull. Det er under halvparten av det de norske håndballjentene får dersom det blir norsk gull i Makedonia.

Likevel er svenskene fornøyd med beløpet.

- Vi er verdt hver eneste krone om vi skulle lykkes. Vi er god reklame for forbundet, sier Johanna Ahlm til Aftonbladet.

De norske jentene får 60 000 kroner hver om det blir EM-gull. Gull innebærer også at Norge er kvalifisert for EM og VM, noe som gir jentene 50 000 kroner i ekstra bonus. Til sammen blir beløpet 110 000 kroner, 60 000 kroner mer enn det de blågule jentene sitter igjen med.

Spill EM-manager på tv2sporten.no: Plukk dine favoritter og vinne fete premier

Eksterne sponsorer er med på å betale det svenske bonusbeløpet.

- Vi kommenterer ingen sifre. Bonusen er garantert gjennom en avtale med våre sponsorer, sier nestleder i det svenske håndballforbundet, Lena Runströmer.

Hun innrømmer at svenskene har forhåpninger til håndballjentene.

Flere EM-nyheter i vår EM-portal

- Tidligere har det ikke vært realistisk å snakke om medaljer. Nå er vi med der oppe, og da får spillerne en økonomisk bonus om det går veldig bra, sier Runströmer.