est Ham's Craig Bellamy (L) in action with Liverpool's Steven Gerrard  (Foto: NICK WILKINSON/EPA)
est Ham's Craig Bellamy (L) in action with Liverpool's Steven Gerrard (Foto: NICK WILKINSON/EPA)

Liverpool tok tabelltoppen

Liverpool topper Premier League etter uavgjort mot West Ham.

Liverpool-West Ham 0-0

Selv om de røde nå leder tabellen med et poeng på Chelsea, er nok ikke gleden så veldig stor.

Alt lå til rette for at Liverpool skulle ta en grei seier mot svake West Ham. Men gjestene fra London la seg bakpå fra start og forsvarte seg inn til et - for dem - greit uavgjortresultat.

Savner en målscorer
Liverpool, anført av Steven Gerrard, dominerte kampen, men til tross for flere store sjanser forble det målløst. Savnet av den skadde måltyven Fernando Torres var åpenbart. Robbie Keane hadde en svak dag på topp hos rødtrøyene.

Sami Hyppiä fikk en heading avverget på målstreken i første omgang, mens tidligere Liverpool-spiss Craig Bellamy hadde et skudd som gikk på innsiden av stolpen og ut.

Rafael Benitez sine displer hadde muligheten til å få et forsprang på tre poeng til Chelsea, etter at de tapte for Arsenal søndag. Tidligere Chelsea-stjerne og nå West Ham-manager, Gianfranco Zola, er nok fornøyd med å holde forspranget til et poeng.

-Vi ville vinne
Etter kampen ble Benitez spurt av Setanta Sports om ikke Liverpool var heldig som fikk et poeng, siden West Ham hadde noen sjanser mot slutten.

- De har bare sjanser fordi vi presser på for å vinne, sier manageren, som har en enkel oppskrift på hvordan Liverpool skal beholde tabelledelsen.

- Det er bare å vinne kampene.

Ifølge statistikken er dette 17. gang Liverpool leder tabellen etter 15 spilte kamper i serien. Elleve ganger har tabelledelse etter 15 kamper resultert i et seriemesterskap.

West Ham's Carlton Cole (R) in action Liverpool's  Alvaro Arbeloa  (Foto: NICK WILKINSON/EPA)
West Ham's Carlton Cole (R) in action Liverpool's Alvaro Arbeloa (Foto: NICK WILKINSON/EPA)