Arsenal's Welsh midfielder Aaron Ramsey  (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Arsenal's Welsh midfielder Aaron Ramsey (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

- Jeg er Arsenals Gerrard

Aaron Ramsey sikter mot stjernene.

Han kom aldri på banen da The Gunners senket Chelsea på Stamford Bridge søndag, men Arsenals walisiske unggutt Aaron Ramsey flyr likevel høyt om dagen.

- Gerrard er malen
17-åringen blir passende nok myndig på engelsk fotballs egen festdag - «Boxing Day» - 2. juledag - men sammenligner seg allerede med en av spillets aller største: Liverpool og Englands Steven Gerrard.

Ramsey, som vraket Manchester United til fordel for Arsene Wengers styre i Nord-London, innrømmer at The Kops yndling har vært et forbilde gjennom hele oppveksten.

- Jeg elsker å angripe og slutte meg til spissene når jeg har muligheten til det. Jeg har alltid likt måten Steven Gerrard spiller på og bruker hans spillemåte som en modell på meg selv, sier Ramsey til Daily Mail.

Steven Gerrard (Foto: Magi Haroun/EPA)
Steven Gerrard (Foto: Magi Haroun/EPA)

- Født ambisiøs
Ramsey har allerde blitt tildelt mye spilletid denne sesongen. Ikke minst i 5-2-seieren borte mot Fenerbahce, hvor sesongens første seriemål også ble scoret.

Men tenåringen hviler ikke på laubærne av den grunn.

- Jeg ønsker bare å fortsette å sparke ball nå og prøve å etablere meg som et fast valg på førstelaget. Jeg er ambisiøs av natur og trives med store forventninger, sier Ramsey til avisen.

Gerrard til jul
Første sjanse til å møte helten Gerrard kommer for øvrig i seriekampen hjemme på Emirates Stadium 21. desember - fem dager før Ramseys bursdag.

Arsène Wengers nærmest grenseløse tillit til Arsenals unggutter gjør at sjansen for spill er tilstede.

- Ramsey er en spiller med personlighet og med et fantastisk driv. Hans blikk er sterkt. Han er alltid spillbar og gjemmer seg ikke bort. Ramsey tror jeg blir en stor spiller i fremtiden, sier Wenger til avisen.