Bodø/Glimt  (Foto: Stangeland, Robin/SCANPIX)
Bodø/Glimt (Foto: Stangeland, Robin/SCANPIX)

Glimt mot strømmen

Til tross for finanskrise og frykt for nedgang i sponsormarkedet går Bodø/Glimt mot strømmen.

Bodø (TV 2 Sporten): Etter det TV 2 kjenner til er avtalen verdt rundt 12 millioner kroner fordelt på 3 år. Dette er den suverent største sponsoravtalen vi har, sier banksjef i Nordlandsbanken, Morten Støver, til TV2 Sporten.

Nordlandsbanken har vært samarbeidspartner med Bodø/Glimt i 30 år, og har flere ganger reddet klubben fra konkurs.

Det var uansett ingen selvfølge at det ble en ny avtale med Nordlandsbanen. Styreleder i Bodø/Glimt innrømmer at klubben har forhandlet med flere andre banker, men avviser at klubben brukt dette for å presse opp prisen med NB-bank.

Sponsorsjef gikk i protest
Ifølge VG kunne en fornyet avtale ned DnB NOR-eide Nordlandsbanken ha strandet bare for noen uker siden. Ifølge avisen gikk sponsorsjef i DnB NOR, Jackob Lund, fra et sponsormøtet i protest under forhandlinger med Bodø/Glimt.

Lund mente at Bodølaget hadde priset, og verdsatt klubben, langt høyere enn det som faktisk var realistisk. Derfor var det på et tidspunktet uaktuelt å inngå en ny avtale mellom partene.

Etter det TV 2 har grunn til å tro, har ledelsen i Nordlandsbanken hele tiden hatt et sterkt ønske om å fortsette samarbeidet med Bodø/Glimt. Dette skal ha vært det avgjørende for at klubben og banken ble enige om en nyavtale i formiddag.

– Høyrisikosport
Styreleder i Glimt, Benn Eidissen innrømmer at de hadde priset klubben vel høyt etter den imponerende fjerdeplassen i Tippeligaen i år. Eidissen mener at avtalen mellom Glimt og Nordlandsbanken er meget viktig for klubben.

– Det hadde vært en høyrisikosport å ikke fått denne avtalen i boks, sier Eidissen.

Bodø/Glimt har et budsjett på 50 millioner kroner neste år. Klubben er klar på at det kan bli vanskelig å nå dette målet i 2009. Derfor forbereder klubben seg på at den økonomisk finanskrisen også vil ramme tippeligalaget fra Bodø.

– Millionunderskudd
Regnskapene for 2008 vil gi røde tall for Bodø/Glimt. Etter det TV2 har grunn til å tro dreier det seg om et underskudd i millionklassen. Hvor stor beløpet er, ønsker ikke styreleder Benn Eidissen å kommentere.

I dag er man mest glad for at en ny og forbedret avtale med generalsponsor Nordlandsbanen er på plass for de neste tre årene.