John Obi Mikel  (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
John Obi Mikel (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

Chelsea og Lyn har inngått forlik

Chelsea er enig med Lyn om en løsning på Mikel-saken.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Det melder Chelsea på sin hjemmeside. Klubben skriver at alle forhold rundt John Obi Mikel nå er løst mellom klubbene.

Detaljene i forliket vil ikke bli offentliggjort, og Chelsea melder at det ikke vil bli gitt ytterligere kommentarer.

- Det eneste jeg kan si, er vi er blitt enige med Chelsea om et forlik. Jeg kan ikke kommentere noe ytterligere, sier Lyn-direktør Erik Langerud.

Se intverju med Langerud her:

- Innrømmer dere nå at dere har gjort noe galt?

- Nei, det gjør vi ikke. Vi har inngått et forlik fordi ville unngå at denne sakene skulle versere i mange år i engelsk rett, sier Langerud.

Avtalen med Chelsea kom etter at Lyn-ledelen har vært i London og forhandlet med Chelsea i helgen.

- Blir et økonomisk tungt år
Kravet fra Chelsea var i utgangspuntet på 170 millioner kroner. Alt tyder på at resultatet av forliket er langt nærmere null. For Lyn satser videre.

- Det er godt å få denne saken ut av verden. Vi satser friskt videre, men det er ingen tvil om at 2009 blir et økonomisk tungt år, sier Langerud.

Erik Langerud  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Erik Langerud (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Chelsea stevnet i oktober Lyn for 16 millioner pund i forbindelse med overgangen til Jon Obi Mike, noe som tilsvarer summen klubben betalte Lyn og Manchester United for spilleren.

Bakgrunnen for søksmålet var dommen i Morgan Andersen-saken, som Chelsea hevder beviser at Lyns eierskap i Mikel og overgangen var basert på en forfalsking.

Saken blir oppdatert.