Trond Willy Wilhelmsen opplevde 17 måneder med helvete. Nå er mannne som sendte torpedoer etter ham dømt. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Trond Willy Wilhelmsen opplevde 17 måneder med helvete. Nå er mannne som sendte torpedoer etter ham dømt. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Trekker seg som mulig Start-eier

De to investorene Trond Willy Wilhelmsen og Riulf Rustad trekker seg fra forhandlingene om å kjøpe fotballklubben Start.

Planen var at de to skulle møte dagens eier, Sparebanken Sør, i morgen og diskutere pris på klubben. Sparebanken Sør har tidligere signalisert at de ønsker å selge klubben så lenge de også er hovedsponsor.

De to forretningsmennene har også vist interesse i å kjøpe Start toppfotball, men trekker seg altså nå fra forhandlingene.

- Jeg har ikke lenger kapasitet til å gå inn i dette prosjektet, sier Trond Willy Wilhemsen til TV 2.

- Nå vil jeg bruke tiden min på å bedre rettighetene til voldsofre, sier Wilhelmsen.

Møtte justisministeren
Trond Willy Wilhelmsen ble i mars i fjor utsatt for utpressing fra fem torpedoer som truet ham til å utbetale en halv million kroner som skulle til travkusken Atle Hamre. For to uker siden ble alle de involverte dømt i lagmannsretten.

Justisminister Knut Storberget har spurt om Trond Willy Wilhemsen kan bli hans rådgiver i spørsmål rundt rettigheter til voldsofre og Wilhelmsen sier han nå skal bruke minst ett år på dette arbeidet.

Wilhelmsen og Rustad sa tidligere at de var interessert i å kjøpe Start og målet var å skape et godt produkt til fotballpublikummet på Sørlandet. Nå har de trukket seg fra forhandlingene.

- Jeg har kommet til at jeg ønsker å bruke mer tid på familien i tiden fremover, sier Wilhemsen.

- Tar det til etterretning
- Vi tar det til etterretning at de har trukket seg fra forhandlingene, sier styreleder i Start toppfotball Øyvind Aasen.

Aasen som også er regiondirektør i Sparebanken Sør sier at man ikke vil ta initiativ til å få solgt klubben til andre investorer nå.

- Det viktigste nå er å få på plass økonomien og tenke på driften av klubben, sier han.

Administrerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland er ikke bekymret for at de to investorene har trukket seg fra forhandlingene med Sparebanken Sør.

- Dette betyr ingenting for klubben. Det viktigste er at det blir ro i klubben, sier Skisland til TV 2. Han sier videre at administrasjonen er komfortabel med dagens situasjon.