Bellamy (Foto: John Giles/AP)
Bellamy (Foto: John Giles/AP)

- Bellamy er en vinnertype

Rafael Benitez frykter Craig Bellamy vil stikke kjepper i hjulene for Liverpool.

Følg West Ham - Liverpool direkte i vårt livesenter fra klokken 2100.

Bellamy spilte 40 kamper under Benitez i Liverpool, men forlot Merseyside-klubben på grunn av lite spilletid i 2007.

I kveld returnerer han til Anfield for å gjøre livet surt for titteljagende Liverpool.

- West Ham har fart med Bellamy på topp. Han er en god spiller. Jeg hadde stor tro på ham, for han var profesjonell og jobbet hardt. Bellamy var en vinnertype, skryter Benitez.

- Trengte en forandring
Kjøpet av Fernando Torres gjorde at Bellamy ofte måtte ta til takke med en plass på benken. Det hadde ikke waliseren tålmodighet til.

Da West Ham la 80 millioner kroner på bordet var valget enkelt for Liverpool.

- Jeg kunne satt på benken i Liverpool og tjent meg rik, men da ville jeg lurt meg selv om min personlighet, sa Bellamy etter overgangen.

Bellamy får nok penger til smør på brødet i West Ham også. 29-åringen tjener rundt 600 000 kroner i uken.

Benitez forstår hvorfor Bellamy ønsket seg vekk.

- Man kan ikke spille alle kampene på et topplag. Det er tøft å skifte spillere som ønsker å spille hver uke. Han trengte en forandring. Bellamy var en god spiller for oss, og han vil bli en trussel i kveld, sier Benitez.

Har tro på Zola
Liverpool-manageren mener Gianfranco Zola har gjort mye rett siden han kom til West Ham i september, til tross for at resultatene har uteblitt.

West Ham tapte alle kampene sine i oktober, men i november har pilen snudd for «The Hammers». Forrige serierunde tok Zolas menn en svært viktig trepoenger mot Sunderland.

- Zola var en fantastisk spiller, men det er noe helt annet å være manager i Premier League. Han har vært under hardt press, men han har vært smart og hentet inn rutinerte folk i trenerapparatet sitt. Etter seieren mot Sunderland vil West Ham være full av selvtillit, men det skal bli vanskelig for dem å ta med seg noe hjem fra Anfield, sier Benitez.

Skadet Torres
Liverpool vil savne sin spanske superspiss Fernando Torres mot West Ham. Han pådro seg nok en hamstringskade i onsdagens Champions League-kamp mot Marseille.

Les: Torres skadet igjen

Også Fábio Aurélio og Martin Skrtel er uaktuelle til kveldens oppgjør. Det betyr at utskjelte Andrea Dossena tar plass på venstrebacken.

Dean Ashton og Danny Gabbidon er de eneste West Ham-spillerne som er uaktuelle til oppgjøret på Anfield. Kieron Dyer har meldt seg selv «fit for fight», og er med i West Hams tropp.