SCORET TO: Arsenals Robin van Persie ble den store helten mot Chelsea. Her feirer han utligningen med Denilson (til venstre).  (Foto: GLYN KIRK/AFP)
SCORET TO: Arsenals Robin van Persie ble den store helten mot Chelsea. Her feirer han utligningen med Denilson (til venstre). (Foto: GLYN KIRK/AFP)

- Vi viste karakter og disiplin

Matchvinner Robin van Persie kom med et velrettet spark mot kritikerne etter seieren mot Chelsea.

Chelsea - Arsenal 1-2

Med tap ville Arsenal vært 13 poeng bak Chelsea – alt for mye dersom gulldrømmen skulle holdes i hevd for the Gunners.

Les også: Arsenals solide Stamford Bridge-statistikk

Selvmål for Djourou
Og det startet på verst tenkelige vis for Arsenal. En halvtime ut i kampen forsøkte keeper Manuel Almunia å sette i gang en kontring, men hans svake kast ble snappet opp av Chelsea og ballen endte opp hos Bosingwa på høyrekanten.

Portugiseren slo inn foran mål og Johan Djourou kastet seg frem for å stanse innlegget, men endte i stedet opp med å kløne ballen inn i eget nett.

Svakt forsvarsspill av den 21 år gamle sveitseren.

SELVMÅL: Johan Djorou satte ballen i eget nett. (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)
SELVMÅL: Johan Djorou satte ballen i eget nett. (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)

Chelsea ledet fortjent til pause, og kritikerne som mener Arsenals unge mannskap mangler fighterevner hadde vann i munnen. Utover i andre omgang ble vannet erstattet med smaken av sand.

Van Persie ble helten
Et knapt kvarter ut i andre omgang utlignet nederlandske Robin van Persie da han banket ballen i mål fra 16 meter, men scoringen vil bli omdiskutert for van Persie var i offsideposisjon da han mottok ballen.

Det var han ikke da han satt inn Arsenals ledermål bare tre minutter senere. Et Fabregas-frispark ble headet ned til van Persie av Emmanuel Adebayor, og nederlendere vendte nydelig og skjøt ballen i motsatt hjørne.

- Viste karakter og disiplin
Chelsea slet med å komme inn i kampen igjen og Arsenal var nærmere sitt tredje enn hjemmelaget var en utligning.

- Det var en stor seier. De siste 20 minuttene viste vi mye karakter og disiplin, så hele laget fortjener skryt, sier van Persie ifølge Sportinglife.

- Når du spiller mot Chelsea på deres egen hjemmebanen og ligger under 1-0, så vet du det blir vanskelig. Å vinne til slutt og måten vi gjorde det på var flott for hele laget, sier matchvinneren, som selv toner ned sin egen hovedrolle i seieren.

- Det er ikke min dag, det er vår dag. Jeg scoret to, men det betyr ikke noe. Det var hele laget som gjorde det, sier nederlenderen.

Dermed er Arsenal syv poeng bak Chelsea - som fremdeles leder Premier League, men Liverpool kan øke avstanden til toppen til ti poeng med seier over West Ham mandag.