BLE NUMMER TRE: Marit Bjørgen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
BLE NUMMER TRE: Marit Bjørgen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Blir vel snart sagt opp

Marit Bjørgen overlater julevasken til kjæresten, og reiser rett til høyden for å trene.

Marit Bjørgen var fornøyd med tredjeplassen på 10 kilometer klassisk søndag, selv om hun tapte sekundstriden mot de finske hjemmefavorittene Aino Kaisa Saarinen og Virpi Kuitunen.

- Jeg har trent fryktelig mye denne uka, og følte meg sliten. I natt sov jeg ni timer, og følte meg tung før start. Jeg kjente at jeg manglet skikkelig sprut i bakkene, derfor føles det godt å likevel være på pallen, sier Bjørgen til TV2 Sporten.

Slipper opp til jul
Bjørgen har lagt opp sesongen annerledes enn tidligere år, der hun ofte har vært i toppform før nyttår. I år er planen å forsinke storformen.

- Jeg kommer til å trene mye fram til jul, så skal jeg prøve å bruke Tour de Ski som en formutløser, for så å toppe formen inn mot VM i februar.

I dag var hun drøye sju sekunder fra seieren. For to år siden, tapte hun med over halvminuttet til Kuitunen på samme distanse i Kuusamo.

- Jeg tror nok Kuitunen fortsatt har litt å gå på formmessig, men Saarinen er nok i form. Det viste hun også med å komme på pallen i fristil forrige helg. Tidligere har hun ikke vært så god der, mener Bjørgen.

Én dag hjemme
I morgen reiser Marit Bjørgen hjem til Norge, men det blir lite tid til juleforberedelser sammen med samboer Fred Børre Lundberg.

- Jeg skal være hjemme én dag, så drar jeg videre til Livignio i Italia på høydetrening. Deretter blir det Davos. Så det blir masse trening før jul.

- Én dag hjemme bare. Hva sier typen til det?

- He, he. Jeg blir vel sagt opp snart, ler Bjørgen.

- Neida, Fred Børre støtter meg, og vet hva dette går ut på. Vi får heller ta det igjen senere. Så det skal nok gå bra.

Fornøyd vinner
Aino Kaisa Saarinen nøt triumfen på hjemmesnøen i Kuusamo.

- Det var tett i dag, men jeg viste at jeg hadde den største viljen til å vinne i dag. Det føles bra, sier hun til TV2 Sporten.

Hun lover å gi Kuitunen og Bjørgen kamp om langrennstronen denne vinteren.

- Vi får se. Jeg har forbedret teknikken i begge stilarter. Jeg håper dette blir min sesong.