Reddet fire i branndrama

En tilfeldig forbipasserende reddet en mor og hennes tre barn fra å brenne inne på Vålerenga natt til mandag.

En 23 år gammel svensk mann gjorde seg til helt da han natt til mandag risikerte eget liv for å redde en kvinne og hennes tre barn ut av en brennende leilighet i Vålerenggata 11 i Oslo.

Kvinnen på 35 år befant seg i leiligheten sammen med sin 13 år gamle datter og to sønner på tre og seks år da det begynte å brenne. De skal ha vært nær bevisstløse da den vilt fremmede mannen kom dem til unnsetning.

Se video fra brannen (artikkelen fortsetter under)

221646

Krøp langs gulvet
- Det var en høy førsteetasje. Mannen brøt seg inn via balkongen, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Da han kom inn i leiligheten var den full av røyk, og 23-åringen måtte krype langs gulvet for å nå fram til de fire som befant seg i leiligheten.

- Det var kritisk. Ambulansepersonalet sier de mest sannsynlig hadde kommet til å omkomme, sier Belle.

- De hadde nok ikke vært her nå hvis det ikke var for ham.

Røykskader
På grunn av taushetsplikten vil ikke Belle si noe mer om den mystiske redningsmannen utover at han ble kjørt på sykehus sammen med familien etter at de alle fikk i seg en god del røyk.

Brannen ble meldt inn til politiet kl. 02.50 natt til mandag. Kjøkkenet i leiligheten er sterkt brannskadet, og de andre rommene har røykskader. Kriminalteknikere vil undersøke leiligheten mandag.