Håvard tvedten  (Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg/SCANPIX)
Håvard tvedten (Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg/SCANPIX)

Se Tvedtens stjernesmell

Traff den belgiske keeperen midt i fleisen - og fikk rødt kort. Se situasjonen her!

Norge - Belgia 35-24 (18-15), EM-kvalik

Spania-proffen ristet uforstående på hodet etter at han fikk direkte rødt kort 17 minutter ut i 2. omgang. Dommerne henviste Tvedten til tribunen etter et straffekast som traff målvakten midt i ansiktet.

- Det er mulig at det er rødt kort. Jeg har skutt den straffen mange ganger, og prøver å trekke ham ned og skyte oppe. Men han går ikke på finten min, det er jo det som er problemet. Slikt skjer i håndball, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke prøvde å treffe ham, sier Tvedten.

Se Håvard Tvedten kommentere situasjonen her:

277348

Norge vant med åtte mål borte mot Belgia, og tok også raskt kommandoen i Bodø. På det meste ledet Robert Hedins gutter med ni mål, etter langt bedre forsvarsspill og mange gode kontringer. Stian Vatne er kommet inn for å gi Norge muskler i forsvar, og den 199 centimeter høye moldenseren gjorde manns jobb bakerst.

Fornøyd Hedin
Men som onsdag falt Norge nedpå, og tillot belgierne å få kontakt.

Det første kvarteret var andre omgang viste Norge igjen klasseforskjellen mellom lagene, og klarte å skaffe seg en romslig luke.

Bjarte Myrhol ble toppscorer for Norge med elleve scoringer.

- Jeg er veldig fornøyd med 45 minutter av kampen. Vi har en dårlig periode på 10-15 minutter, men gjør en kjempegod andreomgang, sier Robert Hedin, som er spesielt fornøyd med at hans elever bare slapp inn ni mål i andre omgang.

Se intervju med Robert Hedin etter kampen her:

277349