otto jespersen
otto jespersen

Anmeldt for jødehets

Otto Jespersen anmeldes for uttalelser i «Torsdagsklubben».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdagsklubbens Otto Jespersen er i hardt vær igjen. Det var i forrige ukes utgave av «Torsdagsklubben» at Otto Jespersen kom med uttalelsene som fikk Kurt Valner til å reagere. Valner mistet ifølge Dagsavisen ni familiemedlemmer i Auscwitz.

Se monologen øverst!

Hva mener du om dette? Diskuter nederst i saken.

«Jeg vil også benytte anledningen til å minnes alle de milliarder av lopper og flatlus som mistet livet i tyske gasskamre, uten å ha gjort noe annet galt enn å slå seg ned på personer av jødisk opphav. Vi må aldri tillate oss å glemme dette» sa Jespersen i programmet.

- Uttalelsene til Jespersen er respektløse og krenkende, sier Valner til Dagsavisen.

Monolog om sjiraffunge

Monologen går ut på Otto minnes den lille sjiraffungen som døde i Kristiansand dyrepark.

Les også: Vil døpe sjiraffen Mette-Marit

– Vi i TV 2 har dypt respekt for jødenes og andre folkeslags integritet og historie, sier TV 2s informasjonssjef Marianne Røiseland til Dagsavisen.

– Otto harselerte over all oppmerksomheten den foreldreløse sjiraffen i Kristiansand har fått i media den siste tida, og dro så inn andre dyr som også kanskje burde få oppmerksomhet, fortsetter Røiseland.

I hardt vær tidligere

Tidligere i sesongen satt Otto sinnene i kok hos Island. I monologen gikk Otto hardt ut mot Island og islendingene. Mange islendinger kommenterte monologen i etterkant.

- Skadefryd er nok den laveste form for humor. Der er lett å sparke den som ligger nede. Tror Otto Jespersen at alle de islandske familier som nå skal betale for «festen», har danset og drukket med? spør «Ragnheiður» i artikkelen med monologen.

Les også: Island raser mot Otto

Se video: Se alle Ottos monologer her