Rascic Salcinovic feiring Sandefjord  (Foto: TV 2/)
Rascic Salcinovic feiring Sandefjord (Foto: TV 2/)

Fristiller alle lønnede spillere

Store finansielle problemer i håndballklubben Sandefjord .

Alle spillerne som mottar lønn for å spille i eliteserien i håndball for Sandefjord fristilles fra klubben fra og med 1. januar fordi de økonomiske problemene har blitt for store.

«Sandefjord TIF Håndball har de siste sesongene vært preget av synkende inntekter, noe som klubben har tatt til etterretning» skriver klubben på sine nettsider.

Klubben har forsøkt kostnadskutt og forsøkt å skaffe nye inntekter, men tiltakene har ikke vært nok til å få håndballavdelingen i balanse:

«Håndballavdelingen ser seg nødt til å fristille samtlige spillere som har hatt økonomisk godtgjørelse for å spille håndball», kan man lese på klubbens nettsider.

- Klubben har over tid bygd ned økonomien og fått en stadig spinklere spillerstall. Når den er på det spinkleste slår de beina under det hele, sier Sandefjord-kaptein Geir Jomaas til TV 2 Sporten.

- De har vel ikke hatt en billigere spillerstall på ti-femten år. Å da måtte si at en ikke får det man har forpliktet seg til fra klubbens side sier jo sitt om hva de har å kjøre med. Det er jo bortimot ingenting, sier Jomaas.

Alle spillerne vil få tilbud om å fullføre sesongen uten økonomisk godtgjørelse.

Årsaken til kuttene er synkende inntekter de siste sesongene, samt hardere kamp om sponsorenes gunst, noe som gjør utsiktene for inntekter i de kommende årene mer krevende.

Klubben vil ikke legge hindringer i veien for spillere som ønsker å forlate klubben som en følge av krisen og kaptein Jomaas innser at det se vanskelig ut med tanke på fremtiden.

- Det ser jo dårlig ut med tanke på hva de kan tilby sportslig på sikt også, sier han.