Ingrid Tørlen venstre og Nila Håkedal  (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Ingrid Tørlen venstre og Nila Håkedal (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Millionhjelp for Håkedal/Tørlen

Sandvolleyduoen Ingrid Tørlen og Nila Håkedal satser knallhardt mot neste sesong, med ny sponsormillion i ryggen.

Etter OL i Beijing mistet jentene tre sponsorer, og det så lenge mørkt ut med tanke på satsingen inn mot neste sesong. Nye sponsorer er imidlertid kommet på banen, og duoen skal være svært nær å ro i land avtaler som gir dem den nødvendige millionen som trengs for å satse videre.

- Det er foreløpig tre stykker som er veldig interesserte. Det er kjempebra for oss. Vi har også fått et kontraktsforslag fra forbundet som vi ikke har signert, men vi skal nok bli enige, sier Håkedal til TV 2 Sporten.

Tung prosess
Ettersom den sportslige fremtiden har vært uviss, har Tørlen og Håkedal hatt en tung høst etter Beijing-OL.

- Vi har fått god hjelp, men det tyngste er å ikke vite noe. Det virker inn på motivasjonen, sier Håkedal.

- Jeg tror jeg slet mest. Hva skal man gjøre? Skal jeg søke jobb, eller skal jeg fortsette å studere? Det er ikke gratis å reise så mye og satse så hardt, legger Tørlen til.

Jentene var imidlertid lettet da de møtte TV 2 Sporten fredag, og har allerede begynt å se frem mot neste sesongs mange høydepunkter.

- Det er jo VM i Stavanger og verdensserie i Kristiansand. Dessuten er det EM, så det er mye kjekt som skjer, samstemmer de.

Venter med operasjon
Et skår i gleden for Håkedal er at tommelen hun skadet under OL fortsatt ikke er operert. Inngrepet skulle foretas mandag denne uken, men grunnet tekniske feil ble operasjonssalene stengt og operasjonen utsatt.

- Nå er det ikke mulig å operere før jul, så vi får se om det holder å teipe den slik vi gjorde i turneringene etter OL, påpeker hun.