Verdens høyeste kvinne er død

Med en høyde på 2,31 var Sandy Allen kjent som verdens høyeste kvinne. Onsdag døde hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allen ble 53 år gammel. Hun døde på et pleiehjem i hjembyen Shelbyville i Indiana, melder CNN. Dødsårsaken er foreløpig ukjent, men Allen hadde ligget flere måneder på sykehus med en infeksjon i blodet. Hun hadde også diabetes, pusteproblemer og nyresvikt.

Levende rekorder
Ifølge Damian Field, talsmann for Guinness World Records i London, står Allen fortsatt oppført som høyeste kvinne. Noen internettkilder oppgir imidlertid en kvinne på 2,36 meter fra Kina.

Ved en tilfeldighet bodde Allen på samme pleiehjem som Edna Parker, som ifølge Guinness har vært verdens kjente eldste person siden august 2007.

Mens hun levde brukte Allen sin høyde til å inspirere skolebarn til å akseptere dem som er annerledes. Ifølge en venn av familien, Rita Rose, var Allen stolt av høyden sin.

- Hun omfavnet den og brukte den som et verktøy til å opplyse andre, sier Rose. Allen opptrådte ofte på ulike tv-programmer og holdt innledninger for kirkegjengere og skoleelever om at det er greit å være annerledes.

Ut av skallet
I 1974 skrev Allen et brev til Guinness World Records. I brevet skrev hun at hun ønsket å bli kjent med noen som var like høy som henne selv.

«Det bør være overflødig å si at mitt sosiale liv er praktisk talt ikkeeksisterende. Publisiteten fra deres bok kan kanskje bringe noe lys inn i mitt liv,» skrev Allen. Ifølge Rose ble Allen mindre sjenert etter anerkjennelsen som verdens høyeste kvinne.

- Hun kom ut av skallet og nådde et punkt der hun kunne spøke om det, sier Damian Field.