Niclas Rehm (Stjernen) (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Niclas Rehm (Stjernen) (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Ikke bekymret over manglende lønn

Ishockeyforbundet mener alt er som før i norsk hockey.

Nesten halvparten av klubbene i eliteserien innrømmer sene lønnsutbetalinger i år. Det siste tilfellet er spillerne i Stjernen som skulle hatt lønn sist torsdag.

- Ja, det stemmer. Ingen har fått lønn, men vi jobber med det, sier styreleder i Fredrikstad-klubben Lars Joramo - som i går lanserte nettauksjon på hjemmesiden for å samle inn penger.

Men den mørke statistikken bekymrer ikke Ishockeyforbundet nevneverdig.

- Noen klubber driver veldig godt og har kontroll på økonomien. Andre har vært litt i overkant ambisiøse i sitt budsjett, sier generalsekretær Jon Haukeland i Norges Ishockeyforbund til TV 2 Sporten - og legger til.

- For de som er heltidsproffe er det beklagelig at de ikke får lønn, men det gjelder bare et mindretall av spillerne. Jeg mener det ikke er så sensasjonelt, hevder han.

- Bare Rosenborg i pluss
Generalsekretæren mener det er svært få idrettslag som går i overskudd.

- Historisk sett er det ingen idrettslag med eliteklubber, med unntak av Rosenborg, som går i pluss, sier Haukeland.

- Våre klubber drives fra hånd til munn, år til år og det vil hele tiden være balanse mellom inntekter og utgifter, legger han til - og mener det ikke går ekstra dårlig med klubbene nå.

- Vi følger nøye med og er i tett samarbeid med klubbene, men ishockeyen har hatt dårlig økonomi i alle år så det er ikke så stor grunn til bekymring, mener generalsekretæren i ishockeyforbundet.

- Ingen kastes ut
30. november skal samtlige klubber levere inn økonomisk rapport, men Haukeland forsikrer at ingen klubber kastes ut av eliteserien.

- Teoretisk sett er det mulig at noen kan miste lisensen midt i sesongen, men det har aldri skjedd tidligere og det vil neppe skje i år, sier Haukeland.

Han varsler heller ingen straff hvis noen klubber sprenger budsjettet halvveis.

- Vi får se. Nå skal klubbene levere inn rapporten først. Lisensordningen gir mulighet for alle typer sanksjoner, men å kaste bøter etter noen som ikke har penger hjelper lite, avslutter Jon Haukeland.