JUBLER: Pablo og lagkameratene feierer Valencias 2 0 scoring.  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
JUBLER: Pablo og lagkameratene feierer Valencias 2 0 scoring. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Jarstein  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Jarstein (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
SLOSS FOR PLASSEN: Rune Almenning Jarstein møter knalltøff kamp om keeperplassen i Rosenborg. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
SLOSS FOR PLASSEN: Rune Almenning Jarstein møter knalltøff kamp om keeperplassen i Rosenborg. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg)  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg) (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Rosenborg  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Rosenborg (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Valencia ydmyket Rosenborg

Sa takk for sist med å gi trønderne en fotballeksjon.

Rosenborg - Valencia 0-4

Lerkendal Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborg slo Valencia to ganger i fjorårets Mesterliga, men Valencia fikk tatt grundig revansj da de gjestet Lerkendal torsdag.

Spanjolene hadde full kontroll og satte til slutt inn fire mål bak Rune Almenning Jarstein i Rosenborg-målet.

- Det er vanskelig å vinne kamper når det blir slike scoringer i kamp etter kamp. Det blir hardt mentalt. Jeg synes vi spiller bra fra start, også kommer de med noen ting som...ja...det gjør vondt, scoringer forandrer kampbildet, det ser vi her igjen. Vi tapte med tre mål mot St-Etienne og vi tapte med fire her. Det er sju innslupne på ni avslutninger, sier en frustrert Erik Hamrén til TV 2 Sporten.

- Er Europa litt for stort for Rosenborg akkurat nå?

- Ja, det kan man si, helt klart. Spillemessig er vi med, men ikke i boksene. Når det i kamp etter kamp blir slik, så forsvinner troen på at man kan vinne. Stort sett alt går inn nå og det er vanskelig, sier Hamrén.

Se intervju med Hamrén og Christer Basma i vinduet øverst i saken!

- Min eneste kritikk i dag er at vi faller sammen mentalt de siste femte minuttene. For meg må man være vinner mentalt hele kampen, det er jeg skuffer. Spillerne forsøker, men det er ikke bra nok, sier Rosenborg-treneren.

Se alle scoringene her (saken fortsetter under):

277098

God åpning
Det så ikke så verst ut for Rosenborg, som anført av en strålende opplagt Per Ciljan Skjelbred gikk hardt ut på Lerkendal.

Det var imidlertid Valencia som fikk kampens første mulighet, da høyrekant Pablo rundlurte Mikael Dorsin på høyrekanten og la inn foran mål. Valencias venstrekant Mata hadd skjært inn fra venstre og var millimetre fra å kunne skli en enkelt scoring i mål.

Men etter 22 minutter gikk det Matas vei.

Jarstein-tabbe
170 cm høye Mata fikk stå skremmende alene i feltet og headet ballen i tverrliggeren. Ballen spratt tilbake i hånden til Rosenborg-keeper Rune Jarstein - og i mål.

Megatabbe? Se scoringen i videovinduet øverst i saken og diskuter i kommentarfeltet nederst i saken!

Fire minutter senere satte Mata ballen i mål igjen med en nydelig avslutning, men assistetdommeren hadde flagget oppe, noe som i beste fall var en tvilsom avgjørelse.

Offside? Se situasjonen og døm selv:

277078

Ti minutter før pause kontret Valencia ved Miguel, som fant Pablo i midten. Pelu kom på et strålende hjemløp, men sparket ned angriperen som bakerste mann. Heldigvis for Rosenborg overspilte Pablo, og dommeren mente han oppsøkte frisparket. Ellers hadde Rosenborg sannsynligvis måttet avsluttet kampen med ti mann.

Ydmyket
Valencia tok ut målscorer Mata i pausen og erstattet ham med superstjernen Joaquin. Mata terroriserte Rosenborg-forsvaret i første omgang, selv om trønderne ikke ble rundspilt så virket det alltid mye farligere når Valencia gikk i angrep.

Den trenden fortsatte i andre omgang og Valencia hadde full kontroll.

Etter 66 minutter hadde Valencia en glimrende mulighet på en overgang. Joaquin dro seg fri, men Rune Almenning Jarstein reddet glimrende.

Kvarteret før full tid er han sjanseløs da Pablo rundlurer Rosenborg-forsvaret og sender avslutningen sin nydelig i mål bak Jarstein.

I sluttminuttene falt Rosenborg totalt sammen og målkåte spanjoler sørget for at ydmykelsen ble totalt for slukørede trøndere.

Ruben Baraja banket en corner i mål to minutter før full tid, før Joaquin gjorde ydmykelsen totalt da han trillet inn 4-0 på overtid.