Marius Johnsen  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Marius Johnsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

- Best på dårlig personalpolitikk

NISO-leder Silje Vaadal med kraftsalve mot Lillestrøm-ledelsen

NISO-leder Silje Vaadal reagerer på Lillestrøm-ledelsens behandling av egne spillere, og retter følgende kraftsalve mot klubben:

- Det er ett område Lillestrøm har vært en ener på i år og det er dårlig personalpolitikk. Det er ingen andre klubber i Tippeligaen vi har fått flere henvendelser fra enn Lillestrøm, sier Vaadal til TV 2 Sporten.

I Lillestrøm-leiren innrømmer man at det kunne vært bedre stelt.

- Jeg registrerer jo at Silje misfornøyd med oss på personalbehandling og jeg forstår at vi sikkert kunne vært flinkere og bedre på det. Vi ønsker absolutt å utvikle oss positivt der også, men jeg synes jo ikke vi er den verste plassen å være heller. Spillerne ønsker i alle fall å være her, sier LSK-leder Per Mathisen.

- Forstår Johnsen
Vaadal mener Lillestrøm ved å presse spillere som Markus Kiesenebner og Pål strand ut av klubben, har skapt usikkerhet.

- Lillestrøm har gjennom å presse folk ut fra klubben skapt usikkerhet, og det har også fortsterkt seg gjennom måten de har kommunisert på internt og eksternt i media, sier Vaadal.

Per Mathisen forstår også at Johnsen blir usikker.

- Jeg har forståelse for at Marius Johnsen er litt usikker og tenker på sin sak, men vi har ikke antydet noe overfor Marius Johnsen som har med oppsigelse å gjøre, sier han.

- Han hadde ingenting å frykte i forhold til å lide samme skjebne som sin lagkamerat?

- Det vi ønsker er å få ham tilbake på banen. Det setter vi alle ressurser inn på å få til og det tror jeg vi skal få til. Jeg håper Marius skal bidra på banen i 2009 for Lillestrøm, sier Mathisen.

Håper det snur med Bjarmann og Berg
NISO-lederen håper det at Henning Berg og Torgeir Bjarmann nå kommer inn i klubben vil være med på å snu den negative trenden.

- Vi håper jo og tror at situasjon i Lillestrøm kommer til å forandre seg. Nå kommer det nye krefter inn med både Henning og Torgeir, som vi vet at spillere i andre klubber har hatt gode erfaringer med, sier hun.

- Ja, det er klart. Vi gjør hele tiden evalueringer og vurderinger i forhold til ting, og gjør noen grep. Vi ønsker jo åpenhet og dialog med alle som er involvert i Lillestrøm, sier Mathisen.

- Er det legitimt å sparke en spiller som har vært sykemeldt i over tolv måneder?

- Det er mange forhold som spiller inn. Det er umulig å si at alt er legitimt i alle saker, det vil være forskjellig fra sak til sak, sier han.

Se intervju med Mathisen og Vaadal her (saken fortsetter under):

277036

- Prinsipiell debatt
NISO-lederen er imidlertid soleklar på at arbeidsavtalene ikke kan sies opp etter 12 måneders sykefravær.

- Vi mener at kontraktene som inngås er midlertidige arbeidsavtaler som skal utløpe den dagen kontrakten utløper, sier Vaadal.

Per Mathisen vil likevel få klarhet i hvor landet ligger.

- Vi mener det burde blitt en prinsipiell debatt på hvordan ansvaret er og hvordan fotballen skal forholde seg i forhold til de lover og regler som gjelder i arbeidslivet. Det er det vi først og fremst ønsker, sier han.

- Det ville vært naturlig at NFF og Norsk Toppfotball tok tak i saken og kjørte den videre og at vi fikk en dialog med alle parter gjennom den, sier Mathisen.