Niels Røine (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Niels Røine (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Norsk Toppfotball støtter LSK

Norsk Toppfotball etterlyser tydeligere regler og praksis for når skadde spillere kan sies opp.

Tidligere i dag skrev TV 2 Sporten om Lillestrøm-spilleren Marius Johnsen, som ikke tør å skrive på ny sykemeldingsskjema - i frykt for å bli sagt opp.

Grunnen er at dette skjedde med hans tidligere lagkamerat Markus Kiesenebner.

Les også: LSK sparket invalid millionflopp

Norsk Toppfotball - som skal fremme interessene for alle klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen - skjønner at LSK ønsker å teste ut regelverket.

- Vi er blitt orientert orientert av Lillestrøm om at de ønsker en prinsippiell avklaring på dette feltet. Det er i alles interesse at slike saker blir belyst, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball Niels Røine til TV 2 Sporten.

Han tror sakene på Åråsen kan tvinge frem en allmenn praksis blant toppklubbene. Hvordan den vil se ut, er han imidlertid usikker på.

- Alle vi føler med Marius, som ikke er blitt frisk. Men hvis en fotballspiller ikke er i stand til å spillekamper, må han betraktes som syk. Men det er mange kompliserte momenter som spiller inn: Diagnosen, kontraktslengden og de norske lovene og retningslinjene i arbeidslivet.

- Synes du det er legitimt å si opp spillere som har vært sykemeldt i tolv måneder?

- Det er ikke rett av meg å mene noe om det. Men vi imøteser en avklaring rundt når det er rimelig at ansvaret for rehabilitering av arbeidstakerne overføres til det offentlige, sier han til TV 2 Sporten.

Les også: LSK-ledelsen forstår Johnsen