Marius Johnsen  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Marius Johnsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

- Svært dårlig behandling

Niso-leder Silje Vaadal mener Lillestrøm heller må skrive kortere kontrakter, hvis de ikke vil ta risiko med spillerne sine.

Marius Johnsen nekter å forlenge sykemeldingen sin i Lillestrøm fordi han er redd for å bli sagt opp.

Niso-leder Silje Vaadal er godt orientert om personalsakene på Åråsen og liker ikke det hun hører.

- Det er ikke akseptabelt at det reises usikkerhet rundt arbeidsforholdet i forbindelse med skader. Vi kan ikke ha en situasjon som gjør at klubben kan si opp hvis de mener samarbeidet mellom klubb og spiller ikke går så bra. Mens spilleren ikke kan si opp hvis han mener at samarbeidet ikke fungerer, sier hun til TV 2 Sporten.

Se saken øverst på siden: Nektet å forlenge sykemelding

Les også: LSK sparket invalid millionflopp

Marius Johnsen har kontrakt med Lillestrøm ut 2012. Likevel er han redd for å miste jobben allerede nå.

- Hvis LSK ikke ønsker å ta en risiko, så får de helelr skrive korte kontrakter. Vi kan ikke akseptere at LSK skal ha mulighet til å beholde spilleren hvis han slår igjennom og kanskje selge han. Men de skal likevel kunne kvitte seg ed han dersom han blir skadet. Dette er en total ubalanse i kontraktsforholdet som ikke kan aksepteres og det mener jeg ikke er juridisk holdbart.

Silje Vaadal  (Foto: SOLUM, STIAN LYSBERG/SCANPIX)
Silje Vaadal (Foto: SOLUM, STIAN LYSBERG/SCANPIX)

Hun mener arbeidsgiveren må akseptere at spillene kan bli skadet og at det ikke betyr at de ikke jobber.

- Nå er det jo også slik at spillerne trener ofte hardere enn noen gang når de er skadet og som regel like mye på jobb som de andre spillerne. Skader er dersverre en del av fotballen. Jobben til spillerne består av å trene og spille kamper og å drive markedsarbeid.

Se intervju med Marius Johnsen her:

Johnsen får spillerstøtte
Lyns langtidsskadde midtstopper Christian Brink har ikke spilt fotball for Lyn siden første runde i NM i april og driver nå med rehabilitering av sin skade.

Han hadde ikke satt seg grundig inn i Kiesenebner-saken da TV 2 Sporten ringte, men viser liten forståelse for Lillestrøms personalpolitikk da han får høre hva som har foregått på Åråsen.

- Det høres jo ut som en liten skandale. Fotballspillere ofrer helsen for å spille fotball for arbeidsgiveren sin, sier Brink til TV 2 Sporten.

Les også: Frykter sparken - nekter sykmelding
Les også: Skjønner Johnsens frustrasjon

- Kynisme
Etter 12 måneders sykdomsfravær løper oppsigelsesvernet ut. Lillestrøms Markus Kiesenebner ble erklært fotballinvalid av klubbens medisinske team og sparket da det lovfestede vernet utløp.

Christian Brink  (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Christian Brink (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

- Det er jo første gang jeg har hørt om saken eller om tolvmånedersregelen, men det føles som om Lillestrøm prøver å kvitte seg med lønnsutgifter som har blitt for høye. I disse tider med finanskrisen er det klart at kynismen går over stokk og stein, sier Brink.

Han er klar på at kontrakter bør behandles med gjensidig respekt.

- Har du skrevet under på en kontrakt bør den fullføres, det gjelder både for spiller og klubb.

Tror ikke Lyn ville gjort det samme
Han har liten tro på at Lyn ville gjort det samme mot ham.

- Jeg har ikke hørt noe som antyder det og håper ikke de tenker i de baner, det er drøyt. Det er en del av gamet at folk blir skadet, sier Brink, som håper å trene fotball for fullt i januar.

Se saken som får Johnsen til å frykte sparken her: