Le Bron James Knicks  (Foto:  /)
Le Bron James Knicks (Foto: /)

Ga blaffen i sitt eget lag

Knicks-fansen jublet istedet for at Lebron James kan komme til klubben - i 2010!

Nattens NBA-kamp mellom New York Knicks og Cleveland Cavaliers ble en bisarr affære - der den beryktede New York-fansen hyllet motstandernes superstjerne og ga blaffen i sitt eget lag.

New York blir kalt basketballens mekka, men metropolens flaggskip New York Knicks har vært sørgelig dårlige i årevis. Udugelige ledere har vanstyrt klubben og gitt enorme kontrakter til gjennomsnittlige spillere - og dermed sprengt lønnstaket alle NBA-lag må forholde seg til.

Forrige uke tok den nye ledelsen grep. De kvittet seg med sine to dyreste spillere, Zach Randolph og Jamal Crawford med et enkelt mål for øyet: å frigjøre nok penger til å tilby megastjernen Lebron James maks-lønn når hans kontrakt med Cleveland går ut i 2010!

I praksis betyr det at laget ligger brakk både inneværende sesong og den neste - men sesongkortholderne i Madison Square Garden bryr seg lite om at de mest sannsynlig kommer til å være blant NBAs dårligste lag de neste to sesongene. Det eneste som betyr noe er håpet om at Lebron - ligaens antatt beste spiller - skal spille for Knicks fra og med oktober 2010. Det absurde beviset på det kom da Cleveland gjestet New York i natt: patriotiske New Yorkere stilte opp med spesiallagde drakter med "James" på ryggen, mer opptatte av å hylle motstandernes superstjerne enn å heie på eget lag.

Til og med Knicks' mest kjente supporter, filmregissør Spike Lee, ga klar beskjed til New Yorks spillere under kampen:"behandle ham pent, han skal spille på laget deres i 2010!"

Hovedpersonen takket for den varme velkomsten med å bli kampens toppscorer med 26 poeng, han vartet opp med trepoengere, blokker og spektakulære dunker på løpende bånd, og sørget til slutt for at Cleveland vant kampen 119-101.

Så får Madison Square Gardens trofaste klientell håpe at den rause behandlingen blir husket av James når han en gang i fremtiden skal velge klubb. Det er jo bare to år til...