Matthias Lanzinger (Foto: Scanpix)
Matthias Lanzinger (Foto: Scanpix)

Lanzinger krever erstatning i Norge

Går til sak mot Alpin-Alliansen på Lillehammer og Ullevål universitetssykehus.

Østerrikske Matthias Lanzinger måtte amputere beinet etter et sygt fall i verdenscuprennet i super-G på Lillehammer i mars.

lanzinger høy (Foto: Scanpix)
lanzinger høy (Foto: Scanpix)

Alpinisten krevde via sin advokat, Manfred Ainedter, erstatning fra det internasjonale skiforbundet (FIS) i oktober. FIS avslo kravet og viste til sin forsikring, noe som har fått Ainedter til å gå til sak i Norge på vegne av Lanzinger.

- Kravet mot sykehuset og arrangøren blir på minst 100.000 euro (900.000 kroner), sier advokaten til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Kravet kommer som en følge av uttalelser og utredninger fra den tyske kirurgen Bernd Steckmeier, som mener det tok for lang tid før Lanzinger fikk kyndig behandling og at det ikke var en tilfredsstillende beredskapsplan i Kvitfjell.

FIS er formelt sett ansvarlig for rennene i verdenscupen, men FIS har i dette tilfellet gitt ansvaret til Norges Skiforbund, som igjen har gitt det til Alpin-Alliansen.

- Som arrangør har ikke jeg hørt noe om dette. Derfor har jeg ingen kommentarer til denne saken før vi eventuelt mottar noe skriftlig, sier Svein Mundal i Alpin-Alliansen til NTB.