Egil Olsen  (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)
Egil Olsen (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)

Drillo trues med søksmål

Boken om tiden i Irak vekker harme.

Drillos bok om tiden i Irak vekker harme hos landslagstrenerens tidligere arbeidsgiver. Ifølge presisdenten i det irakiske fotballforbundet, Najeh H. Harib, fikk Drillo aldri tillatelse til å skrive bok om oppholdet.

Kvinner og røyk
Nå truer han med søksmål og hevder Drillo går langt over streken når Drillo beskriver landslagsspillernes omgang med kvinner og røyk.

«Velvilligst tilfløt det oss opplysninger fra pålitelig hold om at fem-seks av spillerne kunne mistenkes for å "tulle med damer og røyke". Egil og jeg tok meget lett på opplysningene om kvinnene, men røykinga reagerte han særlig krast på» står det i boken.

- Drillo har aldri fått løyve til å skrive bok. Han hadde ikke rett til å skrive bok uten vår godkjenning, sier Harib til NRK.

Han mener det sverter landslagsspillernes gode navn og rykte.

- Denne saken handler ikke bare om det irakiske fotballforbundet. Dette handler om en stat. Det irakiske landslaget presenterer Irak. Alt som skjer skal være hemmelig, sier Harib.

Så spørs det om FIFA er enig med ham i akkurat det. Ifølge det internasjonale fotballforbundet skal det helst være et strengt skille mellom stat og forbund, noe Peru nylig fikk erfare da landslaget ble utestengt fra internasjonal fotball på grunn av politisk innblanding i landets fotballforbund.

- Kulturforskjeller
Drillo frykter heller ikke truslene om søksmål.

- De irakiske spillerne var stort sett profesjonelle og som norske spillere flest. Det står i boka at vi fikk opplysninger fra irakere om at noen av spillerne var litt ute med damer og røykte. Men dette er uskyldig informasjon sett i norsk sammenheng. Trolig er det kulturforskjeller som spiller inn her, sier Drillo.