Carlos Tevez  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Carlos Tevez (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Sheffield United nærmere erstatning

West Ham kjemper med nebb og klør for å hindre gigantkompensasjon.

Carlos Tévez-sagaen er delt opp i flere kapitler som nå lever sine egne liv. Argentinerens toårs lånekontrakt med Manchester United går ut etter sesongen, og med en elendig sesongstart spekuleres det også i at United vil la være å kjøpe argentineren. Det kommer ved siden av at Real Madrid har vist interesse for Tevez.

Nektes CAS-anke
Kontroversene rundt Tevez sitt opphold i West Ham er heller ikke over, og det er heller ikke noe som tyder på at de vil ta slutt med det første.

Sheffield United rykket ned i 2006/2007-sesongen. Laget hadde like mange poeng som West Ham, men dårligere målforskjell. West Ham brukte imidlertid Tevez ulovlig og risikerer å måtte betale minst 300 millioner i kompensasjon til West Ham.

Onsdag kom West Ham umiddelbart med en anke da en høyesterettsdommer besluttet å nekte West Ham fra å gå til den internasjonale idrettsdomstolen (CAS). West Ham ønsker å prøve saken for CAS, for å unngå å betale Sheffield United kompensasjon.

Høyesterettsdommeren som dømte i saken onsdag besluttet imidlertid at West Ham ikke får anke saken i CAS, og at idrettsdomstolen ikke har domsmyndighet i saken.

Beslutningen er midlertidig, noe som betyr at Sheffield United må tilbake i høyesterett på nyåret for å sørget for en permanent hindring for West Ham.

Økonomisk mareritt
Kampen mellom West Ham og Sheffield United har pågått i 18 måneder, og det har også blitt spekulert i at Sheffield United-spillerne vil saksøke West Ham for inntektstap etter nedrykket.

West Ham er allerede i krisestemning, og en utbetaling til Sheffield United kan få fatale konsekvenser for London-klubben. West Hams islandske eier Björgólfur Gudmundsson har sett store deler av sin formue svinne hen da hans bank Landsbanki måtte gi tapt på grunn av finanskrisen. I tillegg gikk klubbsponsoren XL konkurs.