Cesc Fabregas  (Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS / SCANPIX)
Cesc Fabregas (Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS / SCANPIX)

Lykkelig kapteindebutant

- Fantastisk, sier Cesc Fabregas etter 1-0-seieren over Dinamo Kiev.

Arsenal - Dinamo Kiev 1-0

21-åringen ble utnevnt til kaptein mandag etter at William Gallas forsnakket seg ut av rollen.

- Det er viktig å vinne den første kampen. Vi spilte veldig bra og innsatsen var glimrende fra det første til det siste minutt. Resultatet var strålende og nå er vi sikre på avansement. Det er fantastisk.

Bortsett fra noen småfarlige Robin Van Persie-frispark, og annullert scoring fra William Gallas, klarte ikke Arsenal å produsere all verden før pause. Savnet av spissene Emmanuel Adebayor og Theo Walcott var tydelig.

Men tre minutter før slutt fant Fabregas Nicklas Bendtner i bakrommet etter å ha snappet en dropp på mystisk vis. Dansken tok ballen med seg og plasserte den forbi Kievs keeper fra 10 meter.

- Dommeren mente at jeg skulle ha ballen. Så jeg tok den og spilte. Det må vi akseptere, sa Fabregas til ITV.

Dermed fikk London-laget en etterlengtet opptur etter en periode med støy og sportslig motgang.

Wenger satte også sitt preg på kampen med la Jack Wilshere bli tidenes femte yngste Mesterliga-spiller. Angriperen - som er 16 år og 329 dager ung - erstattet Carlos Vela i det 77. minutt .

Tidenes yngste deltaker er Célestine Babayaro, som var åtte måneder yngre da han debuterte for Anderlecht mot Steaua Bucuresti i 1994.

Arsenal får med seg Porto - som slo Fenerbache 2-1 borte - til sluttspillet i Mesterligaen. Lisandro López scoret begge målene for portugiserne

Les også: Petit: - Gallas er offer for engelsk franskehat