Rune Skarsfjord  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Rune Skarsfjord (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Brann-kontakt vekker harme

Haugesund-fansen satser på at det ikke blir noe gullfest i Brann for Rune Skarsfjord.

Rune Skarsfjord ligger an til å bli Branns nye assistenttrener kort tid etter at narvikingen sa opp i Haugesund i forrige uke.

- Sårt for oss
Haugesund-fansen er ikke spesielt glade for at Skarsfjords avgang, men lederen for Maakeberget, Arild Flesjå, vil ikke gå for hardt ut mot eks-treneren.

- I utgangspunktet mente vi at Rune skulle trene oss neste år. Vi fikk ikke vite at han hadde flere venner og slektninger i Bergen. Jeg vil gjerne ha en diskusjon med Rune før jeg sier noe altfor galt, blir man forbannet sier man litt av hvert, sier Flesjå til TV 2 Sporten.

Han innrømmer at man i Haugesund aller helst hadde sett at Skarsfjord ikke hadde sagt opp.

- Vi hadde voldsom tro på ham. Han skulle bygge oss opp, så det er sårt for oss, forklarer Flesjå.

- Tre dager etter er han aktuell fra Brann, som er et hatlag for oss, sier supporterlederen.

Vil ha Mjelde
Flesjå vil uansett ikke dempe ambisjonene foran neste sesong.

- Vi skal få inn en ny trener som er topp motivert, og en topp assistenttrener. Vi går for opprykk, ambisjonene er som før Rune dro, sier Flesjå, som ikke er i tvil om hvem han ønsker som Skarsfjords erstatter.

- Ønskene er mange. Mons Ivar Mjelde er min toppkandidat, mens Karl Oskar Emberland en annen god kandidat, sier Flesjå, som satser på at et Haugsund-opprykk krones med at Brann ikke vinner seriegull.

- Vi rykker opp igjen, også tar Rosenborg gull - så er alt som det skal være, da snytes Brann i alle fall for den, ler Flesjå.

- En ukes tenkepause
Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen møtte Rune Skarsfjord i Bergen i dag.

- Runes navn ble spilt inn av Steinar Nilsen på fredag. Vi har brukt helgen på å sjekke opp referanser og inviterte ham til en prat for å vise ham organisasjonen vår. Men dette kom brått på Rune, så han trenger en uke å tenke seg på. Vi håper og tror han sier ja, sier han til TV 2 Sporten.

Han tror Skarsfjord (36) passer godt sammen med Steinar Nilsen.

- Vi tror de vil komme til å utfylle hverandre veldig bra, sier Bruun-Hanssen.