Sjefene
Sjefene
Sjefene
Sjefene
Karen Espelund (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Karen Espelund (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Fire år - fire sjefer

Ingen skal beskylde NFF for å ha kontinuitet i toppfotballedelsen.

Tidligere i dag ble det kjent at Tromsø-ledelsen regner med at Per-Mathias Høgmo blir deres nye hovedtrener. Hvis prosessen går etter planen, må Norges Fotballforbund lete etter sin femte toppfotballsjef på fire år.

Toppfotballsjefen har Norges landslag som sitt hovedansvar. Men det har vist seg vanskelig både å rekruttere og beholde personer i denne stillingen. Tore Krogstad sa opp "av familiære årsaker" kort tid etter at Åge Hareide overtok som landslagstrener i 2004.

Ingen kvalifiserte søkere
NFF lyste ut stillingen, og fikk inn 25-30 søknader. Men ingen av kandidatene nådde opp. I stedet fungerte Svein Rustad som en intern mellomløsning frem til Roald Bruun-Hanssen tiltrådte ved starten av 2006. Men under ett år senere gikk bergenseren videre til jobben som sportssjef i Sportsklubben Brann.

Denne gang gikk det raskere å ansette en erstatter. Per-Mathias Høgmo ble ansatt i NFF kort tid at Bruun-Hanssen takket for seg.

Les også: - Forbundet håndterte saken veldig dårlig - som vanlig

Mindre enn to år senere, er Høgmo på vei bort fra Ullevaal. Tilbudet fra Tromsø kommer i en tid der damelandslaget står oppi en opprivende personalkonflikt og masseboikott, mens herrelandslaget har oppnådd sin dårligste plassering på Fifa-rankingen gjennom tidene .

- Norge er et lite land
Generalsekretær Karen Espelund vil ikke kommentere om Høgmos Tromsø-samtaler er klarert med NFF.

- Det vil jeg ikke si noe om. Han er ikke ansatt der og jeg vil ikke forskuttere noe som helst i denne saken.

- Hva synes du om at Tromsø-ledelsen sier at "Høgmo er motivert for jobben"?

- Jeg vil som sagt ikke kommentere denne saken. Men på generelt grunnlag kan jeg si at kompetanse er etterspurt og at mange personer bytter jobber mellom klubb, krets og forbund. På dette området er Norge et lite land.

Se hva Mini synes om Tromsøs valg i videovinudet øverst på siden!