Jens Arne Svartedal  (Foto: TV 2/)
Jens Arne Svartedal (Foto: TV 2/)

- Uttaket er sjokkerende

Jens Arne Svartedal vraket til 15 klassisk i Kuusamo.

Jens Arne Svartedal har ambisjoner om gull på 15 kilometer klassisk i VM. Da laget på distansen i helgens renn i Kuusamo var Svartedal ikke blant de utvalgte.

- Vi har tatt ut et lag til Kuusamo nå, som består av sju løpere. Jens Arne har ikke kommet med blant de sju når det gjelder 15 km klassisk, men Jens Arne får gå sprinten i Kuusamo og vi vet jo han er i god form i sprint, sier sportssjef Åge Skinstad til TV 2 Sporten.

- Klart jeg blir litt skuffa, men jeg er jo nødt til å bruke mulighetene jeg får mye bedre enn jeg klarte på Beitostølen, sier Svartedal.

Fredrik Aukland, som er treningsrådgiver i Svartedals lag, er ikke like diplomatisk.

- Uttaket er sjokkerende, sier han til langrenn.com.

- Begrunnelsen for uttaket er at Jens Arne er med på et team og ikke landslaget. Dette er argumenter som går utenfor det sportslige, freser Aukland, som ser Svartedals muligheter til å kvalifisere seg til VM bli langt mindre.

Se intervjuet med Svartedal i videovinduet øverst i saken!

- Målsettingen min om å ta det gullet er fortsatt ikke endret og jeg har fortsatt muligheter til å klare det og å kvalifisere meg ved seinere anledninger, så jeg kommer fortsatt til å satse på det. Den letteste har jeg ikke mulighet til å benytte meg av nå, sier Svartedal.

Prioriterer landslagsløperne
Åge Skinstad legger heller ikke skjul på at det faktum at Svartedal står utenfor landslaget er en av årsakene til at medaljehåpet ikke er tatt ut på laget i Kuusamo.

- Det kommer mange sjanser utover, men vi prioriterer de vi har hatt på laget siden i april og som vi har fulgt opp utover hele høsten og vinteren. Vi har slitt litt med magetrøbbel og forskjellige ting rett i forkant av konkurransesesongen og legger derfor ikke så veldig mye vekt på det ene rettet som har vært på Beitostølen. Vi tar med dem som overbeviser, så Anders Aukland er inne på 15 klassisk, sier Skinstad.

- Jeg ser jo det er godt å være inne i varmen og desto verre å være utenfor. Jeg var litt forberedt på det, men det ble en litt brå start på sesongen, sier Svartedal.

Se intervjuet med Skinstad her (saken fortsetter under):

276544

Han får selskap av både Tor Arne Hetland, Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset og John Kristian Dahl på sprinten i Kuusamo, men den kvartetten får også gå 15 kilometeren.

- Vi ville ha plass til de landslagsløperne som vi har hatt med hele høsten og ønsker å måle de opp mot de andre løperne, opp mot et internasjonalt nivå, før vi rokker helt om på opplegget vårt, sier Skinstad.

- Jeg har snakket med Morten og foreløpig har jeg ikke fått klarsignal for noe mer, så jeg er nødt til å kvalifisere meg som andre vanlige løpere her i Norge, sier Svartedal.

Må gå Skandinavisk cup
Det betyr blant annet at det blir Skandinavisk cup på Svartedal denne sesongen.

- Jeg ser jo det at jeg blir behandlet på lik linje som alle og det er for så vidt greit. Jeg gikk Skandinavisk cup i fjor også, med stort hell. Jeg skal nok klare å gire meg opp til å få et godt resultat der også om det er nødvendig, sier han.

Svartedal angrer ikke på at han valgte å stå utenfor landslaget.

- Jeg kan ikke si jeg angrer. Jeg trives veldig godt der jeg er og synes jeg har både trent bra og hatt det bra sosialt. Jeg tror valgene mine er de rette.