Frank Arnesen  (Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP)
Frank Arnesen (Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP)

- Skvises ut av Chelsea

Danske Frank Arnesen kan bli offer for intern maktkamp.

Danske Frank Arnesen ble headhuntet fra Tottenham da han ble ansatt som direktør for speidervirksomhet og talentutvikling for 3,5 år siden. Chelsea-eier Roman Abramovitsj har satset store pengesummer på Arnesens talent-program. Så langt har ikke satsingen gitt resultater.

Sparket 15
Nedskjæringene har allerede begynt. Tidligere i måneden fikk 15 talentspeidere sparken på en og samme dag. Samtidig har manager Luiz Felipe Scolari fått beskjed om at han må selge spillere før han kan kjøpe nye.

Nå skal Abramovitsj ha pekt ut Arnesen med sin årslønn på nærmere 20 millioner kroner, som neste offer for nedskjæringene.

- Frank er ute innen jul. Roman vil ikke ha ham i nærheten av klubben mer, sier en anonym kilde til The Observer.

Den danske 52-åringen skal også ha falt i unåde hos den styrtrike russeren etter at han uttalte seg åpenlyst om klubbens finanser.

Maktkamp
Den engelske journalisten Dominic Fifield har fulgt Frank Arnesen tett i flere år. Han tror Arnesen kan bli offer for en maktkamp mot styreformann Peter Kenyon i korridorene på Stamford Bridge.

- Det pågår en maktkamp mellom Kenyon og Arnesen i kulissene og kanskje er oppgjøret tøffere enn jeg var klar over. Blir Abramovich tvunget til å velge mellom en av dem velger han Kenyon, sier journalisten sporten.dk.

Han tror imidlertid ikke avgangen kommer før jul.

- For et år siden, da Mourinho var trener, styrte Arnesen nærmest klubben. Sånn er det ikke lenger. Det har ikke lykkes Arnesen å produsere stamspillere til førstelaget, og det er på tide han leverer resultater. Heller i dag enn i morgen, sier Dominic Fifield.